Henriette Ulfkjær Rohde - Software Developer

”Noget af det, som jeg synes er rigtig fedt ved mit job i Bankdata, og som godt kan være en sjældenhed er, at jeg er fullstack udvikler. Jeg udvikler både på de underliggende services og på frontend delen, som vises til kunderne."


Hvordan er samarbejdet i dit team?
Vi kan lidt af hvert i mit team og vi ser forskelligt på udfordringerne i en it-løsning. Det er klart en styrke. Jeg kan godt lide at skabe noget kode, der er vigtigt for folk. Jeg får direkte feedback fra brugerne om dét jeg har lavet fungerer. Jeg kan altid vende en udfordring med mit team, for de kan se noget andet end jeg. På den måde bruger vi hinanden aktivt. Jeg fik en konkret opgave ligeså snart jeg var startet, og det var en rigtig god oplevelse. Vi har mange domæner og opgaver, som jeg skal lære som nyansat, så derfor gav en konkret opgave mig en overskuelig start.


Hvorfor Bankdata?
Jeg kommer fra Datalogi på Aarhus Universitet, som giver bred viden om it. Her har jeg lært om den logiske tankegang og hvordan vi løser it-problemer – det kan jeg godt lide. Nogle dykker meget ned i ux med brugerinteraktioner eller algoritmer. Jeg har beskæftiget mig meget med it-sikkerhed og kryptologi på studiet. Det er viden, der giver god mening, at have med ind i Bankdata. På studiet lavede jeg en opgave i samarbejde med Bankdata. Jeg synes, at der var en god stemning på kontorerne i Bankdata og fik indtryk af, at det var et godt sted at være. Det betyder meget for mig, at der er en god work-life balance. Jeg fik børn i løbet af studiet, og at arbejde her, giver mig en god balance mellem arbejde og fritid.


Hvad synes du om at arbejde med finansiel it?
Jeg sidder med Kundens Økonomi, som er de systemer, bankrådgiverne bruger i forbindelse med at kunderne f.eks. skal have et boliglån. Det er vigtige hændelser i folks liv. Det, jeg laver, er uundværligt i den virkelige verden. Det betyder noget for mig, at mit arbejde er sigende og vigtigt for andre. Ingen kan fungere uden finansiel struktur, for det er sådan vores verden er skruet sammen.