IT- og forretningsarkitekt

Bankdata, Silkeborg

Optimering og automatisering. Solution Intent og Architectural Runway. Portfolio Epics og Lean Business cases. Lyder det som noget, du kunne tænke dig at sætte dit aftryk på?

Bliv en del af et stærkt hold af arkitekter
Bankdata er en moderne IT-virksomhed med 700 medarbejdere, der er ejet af 9 danske pengeinstitutter – med hele 14.000 ansatte – som også er vores kunder. Vores formål er at sikre en kontinuerlig udvikling og drift af IT-løsninger til vores kunder, så de altid er konkurrencedygtige i forhold til den øvrige finansielle sektor.

Et af vores store udviklingsområder er Lån & Finansiering, som du bliver en del af. Vores underafdeling består af 25 medarbejdere, herunder 3 arkitekter, der arbejder med IT-systemer til alle dele af kredit- og långivningsprocesserne hos vores kunder. Dine opgaver spænder dog over flere afdelinger i området, og du får en høj grad af kontakt til vores kunder.

Lån & Finansiering er fordelt på Bankdatas kontorer i Aarhus og Silkeborg. Du finder dit skrivebord i sidstnævnte, men du kan af og til være at finde i Aarhus, afhængigt af hvilke opgaver du arbejder på. Vores område er meget agilt og har det sidste halvandet år arbejdet efter SAFe-rammeværket.

Sæt retningen for fremtidige arkitektur- og forretningsløsninger
Vi har altid gang i et hav af opgaver. For eksempel er vi i gang med at strømline og automatisere samtlige kredit- og låneprocesser. Arkitekterne og ledelsen er sammen om at finde ud af, hvem der tager hvilke opgaver, så du har indflydelse på, hvad du arbejder med.

Fælles for de fleste opgaver er, at du skal:

 • analysere og rådgive omkring mulige forretningsløsninger, som spænder over flere forskellige tekniske platforme
 • udstikke retning og rådgive product owners, løsningsarkitekter, ledelse og andre involverede kolleger
 • sikre, at teams, product owners og andre involverede kolleger alle arbejder mod samme mål og anvender samme processer
 • sikre, at vi har de rigtige systemer og værktøjer
 • tage højde for finansiel lovgivning igennem alle processer.

Udfordringer, udvikling og godt fællesskab
Som arkitekt får du ligeledes mulighed for at være primær driver på epics og deltage i architectural runway- og solution intent-opgaver samt idémodningsprocesser og større arkitekturbeslutninger – forretningsmæssige såvel som tekniske.

Derudover kan vi tilbyde et bredt netværk – både i og uden for Bankdata – og et arbejdsmiljø præget af faglig stolthed, frihed, ansvar og udviklingsmuligheder. 

IT- eller forretningsarkitekt med interesse for procesoptimering

 • Du har 2+ års erfaring som IT- eller forretningsarkitekt.
 • Du har 4+ års nyere erfaring med IT-udvikling eller -arkitektur.
 • Du har erfaring med Java-platforme eller mainframe, såsom zOS/COBOL – kendskab til OpenShift, Kubernetes, Docker, DevOps og Continuous Integration er en fordel.
 • Du har en bachelor eller kandidat inden for IT, finans eller lignende.
 • Du har kendskab til Scrum og evt. SAFe-rammeværket.
 • Du her gerne kendskab til BPM-processer og -værktøjer.

Interesseret?
Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte ansættende afdelingsleder Anders Bjerg Pedersen på +45 79 24 26 03. Vi inviterer løbende kandidater til samtale, så søg allerede i dag via dette link.

Vi glæder os til at høre fra dig.