Erfaren Scrum-master søges til sværvægterne i det agile felt

7000, Fredericia eller 8600 Silkeborg

Vil du facilitere 3 teams, hvor ét har ansvar for et forretningsstrategisk Initiativ, som i tæt samarbejde med udviklingsområderne skal gøre Bankdata til en DevOps organisation? Samtidig med at du driver og udvikler de agile events i 2 teams af erfarne og skarpe agile coaches og proceskonsulenter? Det kræver erfaring, at du for længst har styr på din værktøjskasse, og at du forstår at kommunikere med folk i øjenhøjde og med et smil på læben.

Hvis det er dig, så er det her dit næste job, og mulighederne for læring og videreudvikling er store.

” Bankdata er virkelig agile helt ind til knoglemarven, og har efterhånden oparbejdet års erfaring inden for agil udvikling af Software. Det er en kæmpe fornøjelse at være en del af, og erfaringen gør, at det agile bliver en legeplads for at skabe endnu bedre resultater ” 

– Simon Klein, afdelingsleder i Metode & Digitale Processer

Velkommen til en afdeling med et udviklingsansvar inden for Agile Metoder, Processer og DevOps
Du bliver en del af ”Metode og Digitale processer” afdelingen i Silkeborg eller Fredericia, som har det overordnede ansvar for udvikling af Bankdates agile metoder, DevOps samt forbedring af processer. Alt sammen sker i tæt samarbejde med udviklingsområderne i en uformel tone, hvor indlevelse og kommunikation i øjenhøjde er afgørende.

Afdelingen består af 4 agile coaches, 7 proceskonsulenter, 2 studiemedarbejdere, samt et DevOps strategiteam som er sammensat på tværs af organisationen. De er alle specialister inden for deres felt, og de agile coaches vil være stærke sparringspartnere.

Vær en bredt favnende og udviklende Scrum-master
Du vil fungere som Scrum-master i alle 3 teams og sikre sammenhæng og transparens på tværs.

Teams er allerede langt med de agile strukturer, men du kommer til at løfte det til næste niveau med meget højt fokus på, at events og artifakter er en stærk støtte til at skabe mere værdi, og ikke fordi det står i lærebogen. Du forventes også at blive tæt sparringspartner for leder og PO, så vi får udviklet og styrket vores evne til at levere og samarbejde i endnu større udstrækning end i dag.

Mere konkret skal du lykkes med at:

  • videreudvikle det agile setup i de 3 teams med fokus på et effektivt og nærværende flow fra idé, refinement, planning, udvikling og review – alt sammen i en transparent struktur, som sikrer høj grad af samarbejde og teamånd.
  • sikre klare agendaer og prioriteter, skarp dialogstyring samt visuelle værktøjer, der skaber effektivitet og understøtter den kollektive indsats i teams og på tværs af de 3 teams
  • optimere, at de enkelte kunder til vores ydelser oplever at modtage de koordinerede leverancer, som de har brug for. Herunder arbejde med at gøre demands, forecast og ressourcer transparente.
  • er med til at sikre at vi lykkedes som afdeling på tværs af teams og ikke kun som individualister – og enabler at teams bliver så selvorganiserede som muligt i en sjov og motiverende hverdag

”Kunsten i rollen her er at agere usynlig leder, der får designet og implementeret lige de rammer, som gør, at alt nærmest kører af sig selv, og samtidig vide, hvornår du skal træde til og støtte dine kolleger og tage styring på processen,” fortæller Simon.

Udvikl dig selv og få en attraktiv karriere i Bankdata og en eftertragtet profil på markedet.
Du træder ind i et modent agilt setup – men der er stadig plads til, at du kan sætte dit præg på, hvordan vi gør tingene. Vi vil nemlig være de bedste af de bedste. Derfor er der masser af udviklingspotentiale i rollen, men der er også plads til at udvikle dig videre som agil coach internt i Bankdata – eller prøve kræfter med andre områder på sigt. Yderligere får du virkelige dygtige agile coaches som kollegaer og bliver en del af et Scrum-master community med +50 andre Scrum Mastere, så du vil få rig mulighed for at få sparring.

Kan du få det bedste frem i folk?
Denne her stilling er til dig, der har forstået, at agil metode ikke bare er en række værktøjer – det er et mindset. Med andre ord ved du, hvordan du får modellen tilpasset virkeligheden fremfor omvendt.

Du har ikke behov for at sætte dig selv i centrum og kan kommunikere i øjenhøjde. Dine kompetencer ligger i at tilpasse processen, så alt omkring dig falder på plads, fordi du kan trække i de usynlige tråde, der bringer de bedste resultater ud af de mennesker, du arbejder sammen med. Dog kan du også sætte dig igennem, når der fx skal klarere konklusioner på bordet.

Derudover forestiller vi os, at du:

  • har 3+ års erfaring og gode resultater som Scrum-master fra et modent agilt setup, hvor du har været SM’er i flere forskellige teams.
  • har sikkert en bachelor, Master eller lignende.
  • Du kan bevæge dig ubesværet rundt i Jira og anvende toolet effektivt til at understøtte den agile hverdag.
  • har erfaring med facilitering – du kan lave visuelle kortlægninger af processer og konklusioner, der understøtter arbejdet og er nemme at forstå
  • hvis du har erfaringen inden for skalering, eks. SAFe, vil det blive set som et plus.
  • taler og skriver både dansk og engelsk.

Interesseret?
Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte ansættende Afdelingsleder Simon Klein på: 60608181.

Hvis du har lyst til at høre mere om hverdagen direkte fra dine fremtidige kollegaer i teamet, så kan du også sende en mail til bdmmpr@bankdata.dk, hvorefter du vil blive kontaktet.

Ansøgningsfristen er d. 15/4, og du kan forvente svar senest d. 7/5. Samtaler holdes løbende.

Søg stilling

Vi glæder os til at høre fra dig.

Bankdata er ejet af 8 pengeinstitutter og er med sine godt 800 ansatte en af landets største IT-arbejdspladser. Vi tilbyder stor frihed i jobbet, personlige udviklingsmuligheder, en række personalemæssige goder og en løn, der matcher jobbet. Analyser viser, at vi har nogle af landets mest tilfredse medarbejdere, og du kan læse meget mere om, hvad nogle af dem siger om at arbejde hos Bankdata.