20.000 følgere: Bankdata-medarbejder griller ”agile” virksomheder på LinkedIn

Agil Coach i Bankdata, Luxshan Ratnaravi, har opnået stor succes med tegneseriestriber, som kaster et humoristisk blik på konsulenter og virksomheder, der forsøger sig med agil it-udvikling. Nu udkommer striberne i en bog.

Siden 2015 har Bankdatas 800 medarbejdere udviklet IT efter agile principper. Én af dem, der sikrer den fortsatte agile udvikling, er Luxshan Ratnaravi, der har titel som Agil Coach. Men han er faktisk også mere end det. I fritiden har han nemlig stor succes som tegneserieskaber med serien Comic Agilé der har over 20.000 følgere på LinkedIn på tværs af 20 lande.

I tegneseriestriberne illustrerer han og makkeren Mikkel Noe-Nygaard de misforståelser, der opstår, når teori møder virkelighed – og gennemhuller klichéer og fejlfortolkninger af, hvad det vil sige at arbejde ”agilt”. De tragikomiske betragtninger akkompagneres af skribenternes bud på, hvordan situationerne undgås.

Legender skriver forord

Det har givet dem en solid følgerskare, og deres mest populære striber når over en halv million professionelle på LinkedIn. Nu udgiver de et samlet værk i en bog, der udkommer digitalt og i hard cover den 31. august.

Kendere vil i øvrigt vide, at forordet i bogen er skrevet af ingen ringere end to levende IT-legender. Der er tale om Kent Beck og Dave Snowden, som står bag nogle af de mest centrale værker om agil it-udvikling.

Bankdatas agilitet fik Luxshan ombord

Luxshan Ratnaravi skiftede til Bankdata i 2020 og her var netop Bankdatas agile transformation afgørende. Det fortæller han i podcasten To agility & Beyond:

”Jeg ville gerne til en virksomhed, som havde købt helt ind på det agile. Mit indtryk var og er, at Bankdata havde gjort netop det, så da der opstod en mulighed for at blive agil coach på tværs af teams, ledelse og enterprise, så greb jeg den,” siger Luxshan Ratnaravi.

Luxshan Ratnaravi er 35 år og bosat i Hinnerup ved Aarhus. Til daglig er han Agil Coach i Bankdata, der er en af landets større it-virksomheder med 800 ansatte fordelt på kontorer i Danmark og Indien. Bankdata ejes af 8 danske banker, der tilsammen har 1,5 mio. bankkunder.

Mikkel Noe-Nygaard er 47 år og bosat i Tranberg. Til dagligt er han ansat i Vestas, hvor han arbejder med brugeroplevelser.

Mere info

Bogen kan bestilles her og du kan følge deres tegneserier på LinkedIn her.