231 nye kolleger på ét år: Jonas og Cecilia ansætter it-specialister i et hæsblæsende tempo

Bankdata havde foden på speederen i 2021: “Vi lykkedes simpelthen med det hele.” I løbet af årets tre første måneder er 59 nye medarbejdere mødt ind på Bankdatas kontorer.

Arbejdsgiverne skriger på arbejdskraft, og dystre prognoser peger på, at det kun vil blive sværere at besætte it-stillingerne i de kommende år. Hos en af landets største it-virksomheder, Bankdata, er der også godt gang i jobsamtalerne. Det kan Jonas Fusager og Cecilia Stenshøj skrive under på. De er Recruitment Partnere i it-virksomheden, som er Fredericia Kommunes største private arbejdsplads.

De to HR-medarbejdere var med til at besætte mere end 230 stillinger i 2021. Dermed voksede Bankdata, som udvikler IT til finanssektoren, til mere end 800 medarbejdere ved årets udgang.

Gamle metoder må suppleres af nye
Jonas Fusager forklarer, at det er blevet sværere at få nye medarbejdere ombord. Samtidig valgte 97 medarbejdere at sige farvel til Bankdata i 2021. Men selv om virksomhederne i it-branchen har brug for flere hoveder, end markedet kan tilbyde, lykkedes Bankdata med at hente de nødvendige kræfter.

“Jeg har været i Bankdata i to år, og vi har endnu ikke måttet opgive at besætte en stilling. Vi lykkedes simpelthen med det hele. Men processerne tager som regel længere tid, og det kræver mere af organisationen og HR-afdelingen,” forklarer Jonas Fusager, som suppleres af Cecilia Stenshøj:

“Vi er blevet langt mere proaktive, når vi rekrutterer. I dag bruger vi flere ressourcer på at finde, kontakte og gå i dialog med lige netop de profiler, vi gerne vil have til Bankdata,” fortæller hun.

Sælgers marked
Det er i høj grad sælgers marked, og det er virksomhederne, som skal overtale de potentielle medarbejdere – ikke omvendt. Derfor skal der noget unikt til at lande de eftertragtede talenter, forklarer Cecilia Stenshøj.

“Mange af vores medarbejdere kommer fra virksomheder med arbejdstider langt over 37 timer. I Bankdata har vi en helt anden kultur og nogle rammer, som også udmøntes konkret i kontrakten: Pensionen er høj, 7 ugers ferie og en arbejdsuge på 36 timer,” siger hun. Jonas Fusager tilføjer:

“Ja, og derudover kan medarbejderne arbejde i et komplekst område mellem IT og finans – sammen med andre ambitiøse og enormt dygtige kolleger. Derudover tager Bankdata ansvar for medarbejdernes udvikling på et niveau, som jeg kun har set hos én anden virksomhed. Så de skal ikke gå på kompromis på nogen af delene, og dét er attraktivt,” forklarer han.

Desuden er det en stor fordel for de to Recruitment Partnere, at Bankdata har gennemgået en stor agil transformation, som begyndte tilbage i 2015.

“Vi henter udviklere og besætter agile positioner med folk fra de største danske virksomheder, som siger, at vi langt foran på det agile.”

600 samtaler på 365 dage
For at besætte de 231 stillinger, måtte Bankdata gennemføre langt over 600 samtaler i 2021, ligesom man også fandt mange profiler via netværk og klassisk head hunting.

”Man skal måske være lidt speciel, for det er jo den samme proces, vi har været igennem hundredvis af gange. Men indholdet, personerne og samtalen er altid ny og spændende. Der er psykologi i det. Vi skal skabe tryghed, fordi vi har behov for at kandidaterne åbner op, så vi kan lære hinanden at kende. To samtaler er bare ikke ens,” siger Cecilia Stenshøj.

Der er dog én ting, der altid er den samme:

“Vi skal jo altid gennemgå den pakke, Bankdata tilbyder. Og kandidaterne er altid ved at falde ned af stolen, så det er altid en fornøjelse at gennemgå den,” forklarer Jonas Fusager.

Jonas Fusager og Cecilia Stenshøj ser ud til at fortsætte de gode takter i 2022, hvor Bankdata forventer at runde 900 medarbejdere. I løbet af årets tre første måneder er 59 nye medarbejdere mødt ind på Bankdatas kontorer i Fredericia, Silkeborg og Aarhus.

Om Bankdata
Bankdata er en af Danmarks største it-virksomheder med +800 medarbejdere og en omsætning på 1,7 mia. kroner. Bankdatas løsninger bruges hver dag af 7.500 bankmedarbejdere, 1,6 mio. danskere og 187.000 erhvervsdrivende. Bankdata blev stiftet i 1966 og har i dag kontorer i Fredericia, Silkeborg og Aarhus.

Bankdata er ejet af otte danske pengeinstitutter; Jyske Bank, Sydbank, Ringkjøbing Landbobank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Skjern Bank, Djurslands bank, Nordfyns Bank og Kreditbanken.

Kontakt
Presseansvarlig
Jens Refsgaard
T: 29898486
E: jrf@bankdata.dk