Samarbejde med Copenhagen FinTech sætter strøm til jysk fintechmiljø

Bankdata indgår nu samarbejde med Copenhagen FinTech. Med fire kontorer i Jylland og 730 ansatte bliver Bankdata én af fintechvirksomhedens tungeste samarbejdspartnere i Jylland.

”Vi ser mange interessante perspektiver i samarbejdet og er allerede godt i gang med arbejdet. Bl.a. har vi etableret et samarbejde med Norfico, præsenteret vores virksomhed på en stor AI-konference i Aarhus og deltaget i Corporate Innovation Masterclass med henblik på at køre digitaliseringseksperimenter sammen med vores medlemsbanker,” siger Peter Bering, Lead Business Analyst hos Bankdata.

Også hos Copenhagen FinTech er man glade for samarbejdet.

”Vi kan blive endnu bedre uden for København, og Bankdata er en stor og strategisk vigtig brik i vores udbredelse, som samtidig giver os mulighed for at brede fintech ud til andre jyske virksomheder,” siger Thomas Krogh Jensen, CEO hos Copenhagen FinTech.

 

EU åbner op for fintechudviklingen

Samarbejdet kommer bl.a. i kølvandet af PSD2-direktivet, som skal gøre det lettere for tredjepartsleverandører at komme ind på det finansielle marked. Et eksempel er nye betalingsløsninger som ApplePay, som mange forbrugere i dag benytter.

Med samarbejdet ønsker Bankdata både at være en aktiv del af fintechmiljøet i Jylland, men også at bygge bro på tværs af Danmark og ud til internationale miljøer for at holde sig på forkant med den teknologiske udvikling.

"Vi handler ud fra en markant efterspørgsel fra vores medlemsbanker, som enstemmigt ønsker, at vi kan tilbyde deres kunder flere og bedre services – og gerne via partnerskaber med fintechvirksomheder, som til gengæld får en fagligt stærk partner. På den længere bane skulle det gerne betyde, at Jylland bliver mere attraktiv over for investorer med rødder i fintechmiljøet,” siger Peter Bering fra Bankdata.

 

Samarbejde skal gøre det lettere at rekruttere specialister

Ifølge Peter Bering er samarbejdet godt for begge parter. Bankdata øger sin konkurrencedygtighed og får bedre mulighed for at rekruttere specialister til sine projekter, mens Copenhagen FinTech får større rækkevidde uden for København.

”Samarbejdet giver os og vores medlemsbanker mulighed for at skabe målrettede løsninger til kunderne gennem både lokale og internationale partnere. Samtidig forbedrer vi vores kompetencer ved at arbejde tæt sammen med de skarpeste hjerner både herhjemme og i udlandet,” slutter Peter Bering.

 

Om Bankdata

Bankdata leverer finansielle it-løsninger til bankerne Alm. Brand Bank, Djurslands Bank, Jyske Bank, Kreditbanken, Nordfyns Bank, Nordjyske Bank, Ringkjøbing Landbobank, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Sydbank og Vendsyssel Sparekasse, der tilsammen dækker 1,6 mio. danske bankkunder. Bankdata har hovedsæde i Fredericia samt afdelinger i Silkeborg, Aarhus og Gurgaon, Indien.

 

Om Copenhagen FinTech

Copenhagen FinTech er en non-profit organisation, der arbejder for at skabe vækst og innovation inden for dansk fintech. Organisationen blev stiftet i 2016 af Finans Danmark, Finansforbundet og Københavns Kommune og støttes i dag af mere end 150 partnere, sponsorer og medlemmer.

Copenhagen Fintech