Bankdatas største interne konvertering er en succes

Weekendens sammenlægning af fusionsbankerne Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank gav natarbejde til en række dygtige Bankdata- og bankmedarbejdere.  Overførslen af alle it-systemer og data var en stor opgave, men god forberedelse og dedikerede medarbejdere førte opgaven succesfuldt i mål.

 

"Bankens it-konvertering med Nordjyske Bank er gennemført i denne weekend. Det glæder os meget, at den er forløbet med stor succes. Mere end 1,4 millioner konti, 55 millioner dokumenter, 900 millioner posteringer og 15 milliarder datalinjer er flyttet på plads – og de to banker kører nu på én samlet it-platform".

 

Sådan skriver Ringkjøbing Landbobank, der tilbage i juni 2018 fusionerede med Nordjyske Bank, om den endelige konvertering, der med Bankdatas hjælp blev en realitet i weekenden.

 

Godt rustet til opgaven

I weekenden satte Bankdata et sidste punktum i fusionsprocessen, da den endelige konvertering blev godkendt søndag kl. 03.00.

 

”Medarbejdernes store erfaring med konverteringer og flere måneders forberedelse, som blandt andet indebar en generalprøve tilbage i februar, har rustet alle parter godt til den endelige konvertering, der som forventet forløb gnidningsfrit” siger Michael Wognsen, afdelingsleder i Basis & Betalinger, der sammen med Ejvind Viuf er ansvarlig for konverteringen, og fortsætter:  

 

"I Bankdata er vi efterhånden velrutinerede specialister i konverteringer. Vi har et enestående koncept til håndtering af dels den tekniske omlægning og dels datakonverteringen, hvor vi har et unikt setup til at håndtere de mange data"

 

Konverteringen omfattede alt fra en teknisk omlægning af f.eks. netværk og telefoni til selve it-konverteringen af bankernes forretningsområder og store mængder af data.

 

Banken har udtrykt stor tilfredshed for den succesfulde proces i forbindelse med konverteringen, og de oplyser, at alt fungerer som det skal for både bankansatte og bankkunder.