Bankdata afholder konference for Scrum Mastere

12. maj afholdt Bankdata en intern konference for alle Scrum Mastere. Målet var klart: Bankdata skal være det bedste sted i Danmark at være Scrum Master, lyder det fra folkene bag.

I maj afholdt Bankdata en intern konference for alle virksomhedens Scrum Mastere med oplæg fra førende agile coaches, aktiviteter og netværksdannelse. Konference gik under navnet SM++, og her kunne samtlige Scrum Mastere i Bankdata udvikle deres egne kompetencer og skabe relationer på tværs.

”Vi ville gerne tage det næste skridt og videreuddanne vores Scrum Mastere med Advanced Scrum Mastery. Vi skal dyrke vores Scrum Master-community, så Bankdata i virkeligheden bliver det bedste sted at være Scrum Master. Det er vores ambition,” fortæller medplanlægger og Agil Coach i Bankdata, Luxshan Ratnaravi. 

Communities of Practice
Konferencen havde et fokus på at skabe missionsdrevne netværk på tværs af Bankdata. Bankdata har mange Scrum Mastere med forskellige profiler og kompetencer. Konferencen gør det muligt at bygge netværk, så Scrum Mastere derfra kan udveksle ideer og lære af hinanden på tværs af organisationen.

I 2015 begyndte Bankdata sin rejse mod at kunne udvikle IT efter agile principper. Men selv om den agile rejse har mange år på bagen, har it-virksomheden altså ikke slækket på ambitionerne. Foruden et fokus på medarbejderudvikling for Scrum Mastere har Bankdata også sat klare mål for at implementere DevOps-principper i alle udviklingsteams.

”Vi skal kunne strømline og arbejde på tværs i organisationen for at skabe de bedste resultater. Det er derfor, det især er vigtigt, at vores vi får udviklet vores Scrum Master-community, hvor de kan diskutere, snakke og lære af hinanden. Det styrker både det sociale og det faglige,” siger Luxshan Ratnaravi. 

Afdækker kompetencen
Forinden konferencen havde alle Scrum Mastere udfyldt et skema kaldet Scrum Master-Kompetencesol, som er et redskab, der er udviklet af en Bankdatas egne guilds.

Det fortæller, hvilket fagligt fokus man har som Scrum Master, hvilke styrker man har, og hvor man kan udvikle sig. Det skal bruges som dialogværktøj med sin leder og andre Scrum Mastere om ens kompetencer, evner og udviklingsønsker – alt mod visionen om at styrke mulighederne for at arbejde på tværs af Bankdata og at lære af hinanden.

Om Bankdata
Bankdata er en af Danmarks største it-virksomheder med ca. 900 medarbejdere og en omsætning på 1,7 mia. kroner. Bankdatas løsninger bruges hver dag af 7.500 bankmedarbejdere, 1,6 mio. danskere og 187.000 erhvervsdrivende. Bankdata blev stiftet i 1966 og har i dag kontorer i Fredericia, Silkeborg og Aarhus.

Bankdata er ejet af otte danske pengeinstitutter; Jyske Bank, Sydbank, Ringkjøbing Landbobank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Skjern Bank, Djurslands bank, Nordfyns Bank og Kreditbanken.