Bankdata henter ny CISO

Henrik Lei bliver ny underdirektør med ansvar for it-sikkerhed i Bankdata. Han kommer fra lignende stillinger i LEGO Koncernen, Velux og Orange Cyberdefense.

Henrik Lei er tiltrådt som ny it-sikkerhedschef i Bankdata, der leverer finansiel IT til den danske banksektor. Dermed får it-virksomheden en Chief Information Security Officer, CISO, med 20 års erfaring på den post.

“Vores valg af ny CISO faldt hurtigt på Henrik, fordi Henrik kommer med en perfekt baggrund funderet i både en bank-uddannelse og en it-uddannelse, men – vigtigst - også mange års erfaring med risikostyring, sikkerhed og compliance,” siger Lene Weldum, driftsdirektør i Bankdata.

“Ud over at have fagligheden på plads, har Henrik også evnen til at formidle komplicerede budskaber enkelt, og han evner både pragmatismen og den i dette job helt nødvendige vedholdenhed.”

Rette kultur og store ambitioner
Henrik Lei har senest været direktør for Security & Identity i konsulenthuset CTGlobal. Før det har den nyudnævnte underdirektør været CISO i LEGO Koncernen og Velux samt CTO, Chief Technology Officer, i Orange Cyberdefense.

"CISO-rollen i Bankdata er en af de tunge poster inden for it-sikkerhed, så jeg var selvfølgelig interesseret, da de rakte ud. Bankdatas systemer er en del af den finansielle infrastruktur i Danmark, så it-sikkerhed i Bankdata er ganske enkelt samfundskritisk,” forklarer Henrik Lei om sin beslutning om skiftet.

“Derudover er det vigtigste for mig, at Bankdata har klare ambitioner inden for it-sikkerhed og ikke mindst en sund kultur, hvor fællesskabet og teamet er kerneværdier.”

Henrik Lei er oprindelig uddannet bankrådgiver og rådgav privatkunder i Danske Bank tilbage i slutningen af 90’erne, hvor digitaliseringen af bankforretningen tog fart. Efter det blev han konsulent hos KPMG i København og New York, hvor han blandt andet arbejdede for fx. Danske Bank, Mærsk, Deutsche Bank og Moody’s.

Henrik Lei er 44 år og bosat i Haderslev med sin kone.

Om Bankdata
Bankdata er en af Danmarks største it-virksomheder med +800 medarbejdere og en omsætning på 1,7 mia. kroner. Bankdatas løsninger bruges hver dag af 7.500 bankmedarbejdere, 1,6 mio. danskere og 187.000 erhvervsdrivende. Bankdata blev stiftet i 1966 og har i dag kontorer i Fredericia, Silkeborg og Aarhus.

Bankdata er ejet af otte danske pengeinstitutter; Jyske Bank, Sydbank, Ringkjøbing Landbobank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Skjern Bank, Djurslands bank, Nordfyns Bank og Kreditbanken.

Kontakt
Henrik Christensen Lei
T: 51502307
E: hcl@bankdata.dk

Presseansvarlig
Jens Refsgaard
T: 29898486
E: jrf@bankdata.dk