Bankdata indgår open banking-aftale med Nordic API Gateway

Bankdata har indgået et samarbejde med fintech-virksomheden Nordic API Gateway. Det skriver blandt andre Børsen. Med samarbejdet kan Bankdatas ni medlemsbanker med tilsammen mere end 1.7 millioner kunder se frem til nye innovative bankløsninger med open banking.

Claus Hjort Bjerre er udviklingsdirektør i Bankdata, og han forklarer, at it-udbyderen tidligere har udviklet de fleste produkter internt, men den hurtige ændring i forbrugernes efterspørgsel, teknologi og compliance sætter nye behov for at kunne integrere med eksterne udbydere som Nordic API Gateway.

 

“Vi må være en aktiv spiller i et åbent økosystem, hvis vi ønsker at være blandt de bedste til at supportere vores kunders behov for it-udvikling. Med dette samarbejde er vi i stand til fortsat at levere på vores løfte om at bygge, implementere og drive it-løsninger af højeste kvalitet for vores medlemsbanker samt bruge den bedste teknologi i feltet for at øge konkurrence og vækst med slutkunden i centrum,” siger Claus Hjort Bjerre.

 

Open Banking fylder i finanssektoren

Partnerskabet er et led i det tektoniske skift, den finansielle sektor har gennemgået siden det europæiske betalingsdirektiv, PSD2, trådte i kraft sidste år. Et direktiv, der har bragt open banking på dagsordenen for en lang række danske, nordiske og europæiske banker i 2021. Det viser en markedsundersøgelse foretaget af analyseinstituttet Ipsos for Nordic API Gateway i 2020. Her viste det sig, at 82% af de finansielle institutioner i Norden ser PSD2 og open banking som en mulighed for deres forretning. Samme undersøgelse viste også at mere end 53% har allerede investeret i ny teknologi som et resultat af EU-direktivet.

Samarbejdet mellem Nordic API Gateway og Bankdata giver alle banker, der bruger Bankdata, muligheden for at drage fuld nytte af PSD2. På den måde vil det fremskynde nye banktiltag for både virksomheder og forbrugere, der vil være i stand til at tilføje samt betale med konti fra andre banker og få fuldt overblik over deres økonomi uanset antal banker, kunden har.

En milepæl for begge virksomheder


Samarbejdet indikerer en ny dimension for Bankdata, der nu bliver mere end en integrator for sine medlemsbanker. Tidligere ville IT-udbyderen have udviklet de fleste produkter internt men den hurtige ændring i forbrugernes efterspørgsel, teknologi og compliance sætter nye behov for at kunne integrere med eksterne udbydere som Nordic API Gateway.

Partnerskabet ses også som et vigtigt led i Nordic API Gateways skridt mod at blive den foretrukne open banking partner for nordiske banker. Open banking platformen er netop nu i gang med fuld udrulning i Europa, hvor man også forventer at blive en dominerende spiller på betalingscenen i løbet af 2021.

Udviklingsdirektør for Bankdata, Claus Hjort Bjerre, kommenterer følgende om partnerskabet med Nordic API Gateway:

“Vi må være en aktiv spiller i et åbent øko-system, hvis vi ønsker at være blandt de bedste til at supportere vores kunders behov for IT-udvikling. Med dette samarbejde er vi i stand til fortsat at levere på vores løfte om at bygge, implementere og drive it-løsninger af højeste kvalitet for vores medlemsbanker samt bruge den bedste teknologi i feltet for at øge konkurrence og vækst med slutkunden i centrum.”

CEO & Founder af Nordic API Gateway, Rune Mai kommenterer følgende på partnerskabet:

“Vi er glade for nu også at arbejde sammen med Bankdata samt at give deres medlemsbanker muligheden for at bygge og leverer endnu bedre it-løsninger til både virksomheder og forbrugere. Partnerskabet er også en del af vores strategi om at være den førende open banking udbyder for banker og finansielle institutioner i Europa i 2021 samt det foretrukne valg som betalingsinfrastruktur for realtids betalinger,” forklarer Rune Mai og afslutter:

“Ved at samarbejde med yderligere ni banker cementerer vi vores position som førende rådgiver i det nordiske øko-system med at supportere flere banker og finansielle institutioner i Norden end nogen anden open banking platform.”

 

Om Bankdata

  • Bankdata  har over 800 ansatte.
  • Bankdata er en af Danmarks største IT udbydere til den finansielle sektor.
  • Bankdata har kontorer i Fredericia, Silkeborg, Aarhus og Gurugam i Indien.
  • Bankdata er ejet af ni danske banker med i alt 7.500 ansatte, 1.7 millioner kunder og 86 millioner daglige transaktioner.
  • Bankdata leverer totale it-løsninger til den finansielle sektor. Dvs. alt det it, som en bank har brug for - herunder udvikling af Net- og mobilbank, kredit- og rådgivningsværktøjer samt support og sikkerhed.
  • Bankdata blev stiftet i 1966 og er i dag en moderne it-virksomhed med mere end 750 ansatte, som fortrinsvis har en bank- og it-faglig baggrund.