For første gang er en Bankdata-løsning bygget og hostet i cloud

Udviklerne tog første spadestik i foråret, og umiddelbart efter sommerferien var løsningen færdig og klar til brug.

Bankdata har bygget sin første løsning, som både er udviklet og hostet i cloud. Dermed tager it-virksomheden et stort skridt på vejen mod at indfri ambitionerne på cloud-området. Området har ellers været ufremkommeligt land for finansiel IT generelt på grund af sikkerhedsmæssige hensyn.

Helt konkret er der tale om en infrastruktur-løsning, som muliggør, at it-virksomheden kan udstille medlemsbankernes nye mobilbank i en web-udgave.

Eksekvering på få måneder
Løsningen er bygget i et samarbejde mellem udviklere i Bankdatas såkaldte område ”Den Digitale Bank” og et nyoprettet Cloud Center of Excellence. Udviklerne tog første spadestik i foråret, og umiddelbart efter sommerferien var løsningen færdig og klar til brug.

”Det har været fedt at være med til. Specielt det, at vi kunne rykke så hurtigt. Det går bare stærkere når vi går cloud-vejen sammenlignet med det eksisterende setup, hvor infrastruktur skal bestilles, planlægges og leveres on-premise. Nu kan vi på minutter eksekvere et script og have infrastruktur kørende,” siger Nikolas Bram, Product Owner i Bankdata.

Han bakkes op af Allan Riis fra Cloud Center of Excellence.

”Alle gik ind i samarbejde velvidende, at det kunne være en blindgyde. Men teamet var nysgerrige, de rakte ud, og så havde de ledelsesmæssig opbakning,” siger han.

Til fri afbenyttelse
Nikolas Bram fortæller desuden, at parterne valgte at automatisere setuppet for at fremtidssikre rammerne til de næste løsninger på andre områder. Andre teams kan altså bruge den samme løsning, uden at skulle igennem en række indledende manøvrer. 

”Vi kunne endda have gjort det endnu hurtigere, men vi har bygget løsningen til hele Bankdata. Infrastrukturen virker nemlig ikke kun til den digitale bank, men også til andre brugsbehov,” forklarer Nikolas Bram.

Bankdata udvikler og driver it-infrastruktur, løsninger og applikationer til otte danske banker, som tilsammen servicerer over 1,5 mio. kunder. Bankdata blev stiftet i Fredericia i 1966 og har i dag over 800 medarbejdere på kontorer i Fredericia, Silkeborg, Aarhus og Gurugram i Indien.