Bankdata sætter IT og UX på pigernes skoleskema

Danske virksomheder mangler kvindelige it-specialister, men det vil Bankdatas to kvindelige direktører ændre på. Et af de konkrete initiativer er IT Camp 2018, der skal oplyse unge piger om it-branchens mange muligheder og attraktive arbejdsmiljø.

Danske virksomheder mangler kvindelige it-specialister, og problemet bliver endnu større i fremtiden.
Det fremgår af en rapport fra Dansk Industri, der viser et fald på 8 pct. i den samlede andel af kvinder på it-arbejdsmarkedet i perioden 2008-2016.

Samme rapport viser desuden, at optaget af kvinder på videregående it-uddannelser i 2016 var 27 pct. i forhold til 59 pct. på landets øvrige videregående uddannelser, og at mere end halvdelen af alle kvinder forlader it-branchen i løbet af deres karriere.

Den udvikling kan og skal vendes, lyder det fra Bankdatas to kvindelige direktører, Mette Marie Buhl og Lene Weldum. Sidstnævnte mener, at branchen kan blive endnu bedre til at gøre kvindelige it-aspiranter opmærksomme på de mange muligheder.

”Der er sket helt vildt meget i vores branche de seneste 5-10 år. IT er stadig bits og bytes, koder og databaser, men det er også så meget mere. Det er f.eks. også at designe brugervenlige løsninger med procesoptimering for øje, så forretningen bliver mere effektiv og får mere tid til at servicere deres kunder. Det er i den grad en branche, som appellerer til – og har brug for – begge køn,” siger Lene Weldum.

IT og brugervenlighed på skoleskemaet på IT Camp
Et af de konkrete initiativer, der skal lokke flere kvinder til it-branchen, er IT Camp 2018. Her samarbejder Bankdata med Aalborg Universitet om at skabe et læringsmiljø i øjenhøjde.

”IT Camp er ikke et forsøg på at få flere gennem tragten, men om at møde de unge i øjenhøjde. Det er vores bedste mulighed for at skabe et skred, der er positivt for hele branchen,” siger Mette Marie Buhl.

På IT Camp 2018, der foregår d. 26.-28. marts i Aalborg, kan de unge bl.a. lære om IT, bæredygtighed og brugervenlighed. Deltagerne bliver introduceret for de forskellige aspekter af en it-uddannelse og skal bl.a. deltage i forelæsninger, workshops og møder, ligesom de kan møde forskellige virksomheder.

Kvinder skal også fastholdes
Hos Bankdata, der i 2017 blevet kåret som den mest attraktive arbejdsplads blandt datacentralerne og den 15. mest attraktive it-arbejdsplads i Danmark, har man fokus på at skabe en bedre balance mellem kønnene og samtidig sikre et stabilt arbejdsmiljø.

”Vi ønsker at skabe en balance mellem kønnene, hvor det er kompetencerne, der afgør, hvem der får jobbet. Lige nu afspejler vores nuværende medarbejderfordeling det generelle samfundsbillede, hvor vægtningen af kvinder på de videregående it-uddannelser er omkring en tredjedel. Men det er vores mål, at vi gennem initiativer som IT Camp kan skabe en mere ligelig fordeling mellem kønnene ved at lokke flere unge kvinder til at vælge en it-karriere,” udtaler Mette Marie Buhl.