Lene Weldum går på pension pr. 1. juli

Bankdatas COO træder tilbage efter 20 år i direktionen. Afløseren er fundet hos Würth Danmark.

Efter 32 år og to måneder med lederjobs i Bankdata – de sidste 20 år som medlem af direktionen - stopper Bankdatas COO sit virke med udgangen af juni 2022.

“Lene har ydet en indsats helt ud over det sædvanlige. Hun er en af hovedarkitekterne bag det Bankdata, vi kender i dag, og hun har en stor del af æren for, hvad Bankdata står for i dag. Jeg har selvfølgelig forståelse for, at hun gerne vil nyde tiden som pensionist, selv om det ikke er med min gode vilje,” siger administrerende direktør Esben Kolind Laustrup.

Stiger af et velkørende tog
Lene Weldum ankom til Bankdata i 1990, da hun trådte ind som afdelingsleder på hovedkontoret i Erritsø. Dengang talte medarbejderstaben ca. 200 ansatte, som siden er vokset til langt over 800. Det fortæller, hvor essentielt IT er blevet i finanssektoren.

“Jeg er begejstret over at være en del af et fantastisk dejligt team, over de mange dygtige mennesker og alt det, vi har kunnet sammen. Når vi mobiliserer vores slagkraft og talent, er der ikke noget, vi ikke kan løse,” siger Lene Weldum, der er uddannet programmør.

En populær direktør
Det er en yderst vellidt driftsdirektør, som træder tilbage. Både blandt ledere og medarbejdere nyder Lene Weldum enorm popularitet.

“Lene er en uovertruffen strategisk sparringspartner, og jeg kommer til at savne at sidde i stolen på hendes kontor og drøfte stort og småt og den strategiske retning for Bankdata. Og så kommer jeg til at savne Lenes gode humør, hendes ligefremhed, hendes knastørre humor og ikke mindst hendes klippestabile hånd, når vi er i stormvejr,” udtaler Esben Kolind Laustrup.

Afløseren er fundet
Bankdatas nye direktør med ansvar for drift og compliance bliver Bo Florin, der er CIO i Würth Danmark. Bo Florin tiltræder i Bankdata 1. maj 2022.

“Det er et par store sko, der skal fyldes ud – og det kan Lenes efterfølger så også,” anfører Esben Kolind Laustrup.