Nyuddannet landede midt i gigant projekt - ny mobilbank til 1,5 millioner danskere

Henrik Lanng mødte Bankdata på en karrieremesse, og var kort tid efter dybt involveret i udviklingen af en ny mobilbank til halvdelen af Danmarks bankkunder.

Nogle gange går det bare stærkt, dørene åbner sig og mulighederne står nærmest i kø.

Det kan 28-årige Henrik Lanng, der er kandidat i it-produktudvikling, skrive under på.

For fire år siden anede han nemlig ikke, hvad Bankdata var for en størrelse. Men det ændrede sig radikalt på en karrieremesse - og i dag har han som Senior Software Developer taget aktivt del i udviklingen af virksomhedens helt nye mobilbank til 1,5 mio. danskere.

»Det har været en fantastisk rejse med skyhøjt tempo og masser af udfordringer undervejs,« smiler han og fortæller, at Bankdata faktisk er én af landets største finans it-huse med omkring 800 ansatte.

»Virksomheden er ejet af otte danske pengeinstitutter og søgte altså folk, der kunne noget med Java og Microservices.«

»Det var præcis den type job, jeg kunne se mig selv i, « siger Henrik Lanng, der hurtigt fik sendt en ansøgning afsted.

Takkede ja med det samme

Kort tid efter var han travlt beskæftiget med at udvikle software til bankernes online kundeindskrivning. Det var spændende, men da han efter kort tid blev bedt om at være med i et af de mange teams, der i samarbejde med Jyske Bank skulle udvikle en helt ny mobilbank, var han ikke i tvivl.

»Jeg takkede ja med det samme. Den gamle mobilbank var lavet som native apps, og skulle nu erstattes af en hybrid app, så den også kunne danne grundlag for den fremtidige netbank. Det synes jeg lød superspændende, og det var det.«

Henrik Lanng fortæller, at man ville skabe en mere fleksibel og personliggjort mobilbank, hvor f.eks. de hyppigst anvendte funktioner var lettere tilgængelige.

»Designmæssigt var det et stort skridt fremad,« siger han:

»Det skulle absolut ikke være noget med   one size fits all. Ønsket var selvfølgelig begrundet i, at bankkunder i stigende grad anvender digitale løsninger fremfor at troppe op i filialen. Dermed skulle mobilbanken og den bagvedliggende teknik også være i stand til  at opbygge og vedligeholde        tætte relationer,« lyder det.

You build it – you run it

For Jyske Banks vedkommende blev deres version af mobilbanken taget i brug sidste år, mens de øvrige syv  pengeinstitutter præsenterede den for deres kunder i sommer. Det var spændende at følge, siger Henrik Lanng – ikke mindst fordi der i de  to år udviklingsarbejdet stod på, havde været masser af faglige udfordringer

Men det var absolut ikke en ulempe – faktisk det stik modsatte:

»Det er jo, når det er svært, at man lærer noget og kommer videre rent fagligt,« siger han og nævner, at man bl.a. kom over på OpenShift, og at han i den forbindelse for alvor stiftede bekendtskab med DevOps og konceptets evne til at slå bro mellem udviklings- og driftsaktiviteter.

Det var et frugtbart bekendtskab:

»Helt grundlæggende så kan jeg rigtig godt lide tanken bag ”You build it – you run it”«.

»Det betyder jo, at man er med hele vejen ud til kunden, og dermed får et langt større ejerskab og en bedre forståelse for helheden. Dertil kommer, at Bankdata som arbejdsplads tilbyder dig vide rammer, så du får lov til at bruge og udvikle kompetencer i den retning, du gerne vil,« siger han og nævner Java, Angular og arkitektur som et lille udpluk af mulighederne.

Work/life-balancen er vigtig

Men ud over, at man i Bankdata aldrig løber tør for udfordringer, er der et par andre ting ved arbejdspladsen, som Henrik Lanng sætter stor pris på – og som han forventer at blive endnu gladere for i fremtiden:

»I Bankdata går man meget op i, at medarbejderne skal have en fornuftig work/life-balance. Det betyder, at vi ud over fleksible arbejdstider og mulighed for hjemmearbejde, har en 36 timers arbejdsuge, en 6. ferieuge og fem omsorgsdage til rådighed,« siger han og fortsætter:

»Og det er jo helt fantastisk – ikke mindst, når man som jeg skal være far til december, og vi samtidig skal fortsætte med at udvikle nye features til mobilbanken. Så jeg ser ind i en fremtid med masser af udfordringer på begge fronter, men er helt overbevist om, at jeg nok skal få det til at hænge sammen,« smiler Henrik Lanng.