IT-talent: "Jeg forstår både specialistens udfordringer og direktionens forretningsfokus"


Hvad går dit arbejde ud på?

Jeg er projektleder på tre niveauer i Bankdata. På det strategiske niveau arbejder jeg som Program Manager på programmet Optimering af Låneprocesser, hvor jeg faciliterer styregruppen, som består af område og afdelingsdirektører fra de ni pengeinstitutter, som ejer Bankdata. Her agerer jeg sparringspartner på visionen og de strategiske målsætninger, sørger for fremdrift og er ansvarlig for et årligt budget på 100 millioner kroner. 


På et taktisk niveau står jeg for at facilitere idemodninger af potentielle udviklingsinitiativer og i samarbejde med prgorammets Chief Product Owners at styre arbejdet omkring roadmaps. Derudover sørger jeg for overblik over kommende leverancer samt alignment blandt kunder og interessenter på tværs af Bankdata

 

På det operationelle niveau understøtter jeg 13 teams og står for en effektiv programeksekvering. Jeg holder blandt andet PI Planning for alle teams, interessenter og stakeholders.

 

Hvordan har din vej derhen været?

Min karriere hos Bankdata begyndte, da de søgte en studentermedhjælper, hvor jeg skulle administrere projektporteføljen. Efter halvandet år savnede jeg kundekontakt og blev Program Assistant på to projekter med slutkundekontakt, hvor jeg fik det økonomiske ansvar samt at facilitere strategiarbejdet. I 2019 blev jeg Associate Program Manager, hvor jeg kom til at spille en mere central rolle over for styregruppen, og i 2020 blev jeg forfremmet til Program Manager.

 

Jeg kommer med en baggrund fra entreprenørbranchen, som på daværende tidspunkt ikke var så langt fremme på it, og alle kunde- og byggemøder foregik fysisk. Det fysiske møde giver en anden energi i samspillet med kunderne og samarbejdspartnere, så det har jeg taget med i mit job hos Bankdata.

 

Sideløbende med mit arbejde i Bankdata er jeg ved at færdiggøre en kandidatgrad i Finance & International Business på Aarhus Universitet. 

 

Hvad brænder du for som Program Manager?

Jeg er meget resultatorienteret, hvilket jeg virkelig kan bringe i spil hos Bankdata. For eksempel til workshops er det vigtigt for mig, at vi får noget ud af mødet, at vi finder frem til et resultat, der kan skabe værdi. Det er jo hele vores eksistensberettigelse, at vi skal skabe værdi for vores ejerbanker. Det er det, vi er sat i verden for.

 

Derudover elsker jeg at arbejde med teams og spille mine kolleger gode. Mit drive kommer også fra at arbejde i en agil kultur, hvor vi kan rykke hurtigt og fremvise en live demo af working-software til kunderne efter blot en uges eller et par måneders udvikling, selvom den endelige leverance måske først er om et år.


Det er spændende at have så stor en berøringsflade med hele organisationen og vores kunder. Jeg nyder at kunne indgå i dialog med specialisterne, stille de gode hv-spørgsmål, der kan få dem videre i processen, og samtidig kan jeg oversætte de tekniske termer til direktionen eller styregruppens forretningsfokus. 


Hvorfor har du valgt finans-it-området?

Jeg vil gøre forskel for vores ejerbanker og deres kunder. Effektive, digitale værktøjer til for eksempel låneprocesser har stor betydning for værdikæden og i sidste ende den gode brugeroplevelse. Når rådgivere eller forbrugere bliver understøttet af effektive, automatiske processer, har banken mere tid til den værdifulde kunderådgivning.


For mig er det også spændende at arbejde i en virksomhed, som har eksisteret i 50 år og har en stor bagage. Den skal man have respekt for, for det handler ikke om kun at være agil og ændre systemer for forandringens skyld, men om hvordan it-systemerne kan gentænkes på en smartere måde. 

 

Hvad har Bankdata gjort for din faglige udvikling?

I Bankdata er vidensdeling vigtigt, hvilket er et kæmpe plus for ens faglige udvikling. Hvis man ønsker det – ligesom jeg gør – er det muligt med en stejl læringskurve som medarbejder. Jeg har blandt andet taget kurser i effektiv programeksekvering og professionel mødeledelse, så jeg er tryg ved at kommunikere foran stakeholders, hvilket har gjort en stor forskel i min karriere. Det er kanonfedt, at Bankdata gerne vil udvikle deres medarbejdere.


Andenpladsen ved it-talent konkurrence

Mads Ardahl Jørgensen blev indstillet og vandt andenpladsen ved IT-Talent 2020 i kategorien årets it-projektleder af Version2. I indstillingen fik han pæne ord med på vejen af chefer og eksterne samarbejdspartnere:


"Mads er en troværdig person, der er resultatorienteret og dedikeret til at løse opgaven bedst muligt. Han er god til at få afdækket udfordring og besluttet, hvilken vej vi går. Han sørger for et godt flow omkring styregruppemøderne  er omhyggelig med materialet, som sendes ud, og god til at følge op på, hvad der blev aftalt. Det er med til at skabe merværdi for os. Han er et projektleder-talent, og det er spændende at følge hans udvikling," sagde Cartsen Laustsen, områdedirektør i Jyske Bank. 


"Mads har et umætteligt drive, han siger aldrig nej og er altid villig til at finde løsninger. Uanset om det er på et operationelt eller strategisk niveau, er han løsningsorienteret, og det er imponerende at se så tidligt i hans karriere. Mads er i sit es, når han er sammen med kunder til styregruppemøder, og når der er udfordringer, som skal løses. Han stortrives, når der er noget på spil, og der i fællesskab skal findes en løsning   og det er også her, at han er bedst," sagde Gitte Friis Kaalund, underdirektør i Lån og Finansiering i Bankdata. 


Læs mere om Danmarks bedste it-talenter her