Sådan skaber vi fremtidens IT hajer

Kigger vi i krystalkuglen, spår den, at vi i 2030 vil mangle op mod 30.000 IT talenter i Danmark. Det vil vi naturligvis gøre vores for at undgå. Derfor støtter vi op om forskellige aktiviteter, som henvender sig til alt fra folkeskole- og gymnasieelever til studerende på videregående uddannelser.

I Bankdata vil vi gerne vise de unge mennesker, at IT branchen er i rivende udvikling og byder på spændende fremtidsmuligheder. Det er ikke en opgave, vi kan løfte alene, men vi tror på, at vi sammen som branche kan rykke noget.

Derfor sponsorerer vi, og flere andre i branchen, mange tiltag, som peger de unge mennesker i retningen af IT og vækker deres interesse og nysgerrighed. I oktober sponsorerede vi f.eks. to tiltag; IT-Camp for piger på Aarhus Universitet og Ruslan på Aalborg universitet.

IT-Camp for piger

Hvert år i efterårsferien åbner Aarhus universitet dørene op for en verden af IT for gymnasiepiger i alderen 16-19 år. Her har de mulighed for, at snuse til livet som IT studerende og prøve kræfter med forelæsninger og spændende opgaver.

For 14. år i træk havde frivillige studerende fra Datalogi og IT Produktudvikling arrangeret tre dage spækket med læring og IT. Igen i år sprang campen alle rekorder med hele 60 tilmeldte piger.

Vi støtter campen, fordi vi tror på, at diversitet blandt vores udviklere skaber de bedste løsninger for vores kunder.

Vil du vide mere om IT-Camp for piger? Læs her.

Ruslan

Igen i år bød Aalborg universitet de nye studerende ved Institut for Datalogi velkommen med et Ruslan arrangement. Her fik de i løbet af en weekend mulighed for at prøve kræfter med at bygge servere, lege med Git, dyste om at skrive en algoritme og ved hjælp af denne øge deres totalværdi i et fiktivt, virtuelt aktiespil.

Det var spændende at følge med i, hvordan de studerende gik begejstret til opgaven og skabte nogle gode løsninger. Selvom der stadig er nogle år til, at vi ser dem på arbejdsmarkedet, er der ingen tvivl om, at bunden er lagt til, at vi tager imod nogle rigtig dygtige folk.

Læs mere og se billeder fra arrangementet på vores LinkedIn side.