Skole- og gymnasiepiger prøver kræfter med IT hos Bankdata

Flere kvinder skal ind i IT. Det mener Bankdata, som i oktober deltager i tre events målrettet piger i skolealderen.

IT-branchen fattes talent. Derfor er Bankdata involveret i tre events målrettet unge kvinder i oktober alene. Det ene er IT Camp for piger på Aarhus Universitet den 20-22. oktober, hvor Bankdata er hovedsponsor. De øvrige events er en del af den landsdækkende kampagne Girls’ Day in Science i dag 6. oktober.

Under Girls’ Day in Science deltager Bankdata med workshops i Aarhus og Fredericia. Her er målet at åbne pigernes øjne for en karriere inden for IT med temaet ”IT skaber fremtidens bank”. På workshoppen skal pigerne selv prøve kræfter med at designe en IT-løsning og blive klogere på, hvordan de kan bruges deres kompetencer i it-branchen.

Mødet med kvindelige it-professionelle
Derudover kan de møde kvindelige udviklere, der fortæller deres personlige historie om uddannelse og karrierevalg. Én af kvinderne er Anne Wetke Brask, som begrunder sit engagement i kampagnen således:

Jeg har aldrig overvejet en karriere inden for IT og har altid været typen, der har skulle have hjælp til at installere en printer. I dag er jeg en del af udviklingsteam, som er med til at understøtte at bankkunderne kan handle med aktier. Jeg vil gerne være med til at vise pigerne, hvad et job inden for IT indebærer og flytte nogle fordomme,” siger Anne Wetke Brask, som kom til Bankdata uden en it-uddannelse i bagagen.

”Jeg har en finansiel baggrund, og det ledte mig til et job i Bankdata. Jeg blev ansat som forretningskonsulent, og det åbnede mine øjne for hvor fedt det er at bygge it-løsninger. Siden blev jeg en del af et udviklingsteam, og i dag er jeg Scrum Master, som hjælper et udviklingsteam med at prioritere opgaver, sikre fremdrift og fjerne forhindringer.”

Rollemodeller afgørende for karrierevalg

Bag Girls’ Day in Science står Naturvidenskabernes Hus og deres netværk for skole-virksomhedssamarbejde, Tektanken. Ifølge arrangørerne fravælger mange piger en uddannelse og karriere inden for naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk.

Tal fra de såkaldte STEM-uddannelser viser, at kun en tredjedel af alle studerende er kvinder. Faktisk udgør kvinder på IT-uddannelserne kun 10 % eller mindre, og det skaber en skævvridning mellem kønnene. STEM står for science, technology, engineering og mathematics.

Fakta om Girls Day in Science

Girls' Day in Science er en årlig kampagnedag, der sætter fokus på piger i naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk. Virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner, biblioteker og museer inviterer piger i 4. - 10. klasse og gymnasiet indenfor. Her oplever pigerne, hvordan de kan gøre en forskel med naturvidenskab og teknologi.