Enterprise Architect – spil en nøglerolle for vores arkitektur

Har du solidt kendskab til softwareudvikling og dens faldgruber, og vil du bruge dine evner som Enterprise Architect?

Lokation: Silkeborg

Enterprise Architect – spil en nøglerolle for vores arkitektur

I Bankdata er vi i gang med at videreudvikle rammerne for, hvordan vores arkitektur udvikles og vedligeholdes af over 100 Scrum teams. Her er du med til at bestemme, hvordan vi skal bringe rammerne til live i organisationen.

“Du er med til at sætte skub i det fundament, vi har skabt inden for EA. Der er alle muligheder for at påvirke vores fremtid og tage dit fag til nye højder, når det kommer til arkitekturprocesser.” – Mikkel Bengtson Nygaard, Senior Manager for Enterprise Architecture
 

Træd ind i EAT – we eat problems for breakfast
I Silkeborg finder du vores Enterprise Architecture team (EAT). Her er vi 7 kolleger, der er til for at sikre en sammenhængende arkitektur på tværs af vores store organisation, ligesom vi fjerner små og store forhindringer for de mange teams.

Efter den seneste organisatoriske forandring står vi over for en spændende opgave – at skabe en mere enkel og ensrettet udviklingskultur, som skal gøre det lettere at udvikle rigtigt og svært at gøre det forkert. Vi tror på, at vi kan gøre en forskel i Bankdata og for vores medlemsbanker igennem et dedikeret og målrettet fokus på vores arkitektur.

Vi er godt i gang med at implementere nye arkitekturprincipper, en arkitekturportal, en arkitekturproces, solide best practices og nye værktøjer. Vi skal gøre Bankdatas mange Scrum teams endnu mere selvledende og klæde dem på til selvstændigt at navigere i vores arkitektur i dagligdagen.

 

Videreudvikl rammerne bag arkitekturen
Som Enterprise Architect identificerer du udbredte problemer, fx arkitektur-antipatterns, finder løsninger og forbedringspotentialer og formidler dem som forandringsagent for vores udviklere men også til ledelsen, herunder direktionen.

Mere konkret får du blandt andet ansvar for at:

  • formidle best practices og lignende, der skaber forandring hos udviklerne, og som gør, at Bankdatas løsninger på sigt bliver endnu bedre
  • arbejde med forandringsledelse og organisatorisk implementering af indsatser knyttet til arkitekturprocessen og udviklingsforløbet i Bankdata
  • deltage i konstruktionen af en arkitekturportal, der understøtter arkitekturprocessen og som skaber et overblik, der er tilgængeligt for og bruges af alle teams
  • definere et capability map for Bankdata – en opgave, der vil involvere tværorganisatorisk engagement helt ud i de enkelte teams
  • træde ind i projekter og hjælpe teams med arkitekturrelaterede udfordringer, så de kan nå i mål.

”Du er med til at optimere rammerne for, hvordan Bankdata udøver arkitektur. Det bliver ikke mere spændende.” – Mikkel
 

Her er mulighederne mange
Hos Bankdata er her sjældent et kedeligt øjeblik. Vi er et ungt team i 30-50'erne, som elsker at arbejde, grine og drikke en øl sammen efter en veloverstået uge.

For mig er det vigtigt, at man har en god balance imellem det faglige og det sociale. Det er det, der gør det sjovt at gå på arbejde. Så jeg sætter virkelig stor pris på den uformelle tone, den gode stemning og så den uvurderlige faglige sparring, jeg får i teamet. Det er megafedt.” – Lena, Enterprise Architect

Når det kommer til karrieren, er her bestemt heller ikke kedeligt. For på sigt er der rig mulighed for at prøve kræfter med andre opgaver og roller, fx som Product Owner, Lead Enterprise Architect, Manager og domænearkitekt. Så der er god mulighed for især horisontal udvikling alt efter timing og dine ønsker.
 

Er du den fødte forandringsagent?
Du er noget af en people person med gode kommunikationsevner, så du nemt kan overtale både direktører og udviklere til at hoppe med på dine forandringsideer. Og så er du evigt nysgerrig og lyttende, når det kommer til input, bekymringer, kreative ideer og alt, der måtte røre sig omkring dig.

Derudover forestiller vi os, at du har:

  • en solid forståelse for softwareudvikling og dens faldgruber, som du har opnået gennem nogle års erfaring som udvikler, Lead Developer, projektleder, Product Owner, arkitekt eller lignende
  • en kandidatgrad eller lignende videregående uddannelse, som giver dig evnen til at analysere og forstå problemer fra flere forskellige vinkler.
     

Interesseret?
Så send din ansøgning og dit CV allerede i dag via nedenstående link. Tiltrædelse er hurtigst muligt, og vi behandler ansøgninger løbende.  

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Mikkel Bengtson Nygaard, Senior Manager for Enterprise Architecture, på +45 40 21 21 31.

 
Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Hos Bankdata arbejder vi aktivt med at fremme mangfoldighed og diversitet blandt vores medarbejdere, og vi opfordrer derfor alle uanset kønsidentitet, alder og kulturel baggrund til at søge job hos os.

Bankdata er ejet af otte pengeinstitutter og er med sine godt 950 ansatte en af landets største IT-arbejdspladser. Vi tilbyder stor frihed i jobbet, personlige udviklingsmuligheder, en række personalemæssige goder og en løn, der matcher jobbet. Analyser viser, at vi har nogle af landets mest tilfredse medarbejdere, og du kan læse meget mere om, hvad nogle af dem siger om at arbejde i Bankdata.