Lucas Wenneberg er problemknuser i luften og foran skærmen

Ambitiøse medarbejdere med bæredygtige arbejdsliv kan mere. På jobbet og i fritiden.

Lucas Wenneberg Det Hele Menneske Web Hightligt

I Bankdata er vi drevet af en stærk fællesskabsfølelse, hvor vi tror på, at ambitiøse medarbejdere med bæredygtige arbejdsliv præsterer bedre – i Bankdata og i deres familier. Det betyder, at vi prioriterer skarpt, arbejder struktureret med motivation og karriereudvikling og respekterer at et helt menneske også skal have et liv ved siden af kontoret.

Et eksempel er Lucas Wenneberg, som både er Software Developer i Bankdata og bjergbestiger i fritiden.

”Jeg elsker at løse problemer, om det er på skærmen eller 4000 meter oppe i højden, siger Lucas Wenneberg, som hver dag ser frem til at løse problemer, når han arbejder med systemintegration. Det er dog ikke kun foran skærmen, at der løses problemer. Når den sidste e-mail er besvaret, kaffen er drukket og computeren pakket, er det, som Lucas ser mest frem til, klatrevæggen.

”Klatring kræver strategi og omtanke. Det, synes jeg, er fedt. Klatrer du hovedløst, bliver du bare træt. Det handler om at være effektiv. Hvert trin kræver omtanke, det samme gælder på arbejdet,” nævner Lucas.

Føler sig på toppen med klatring og IT
Lucas har klatret sig til tops på det højeste bjerg i Tyskland og flere bjerge i Alperne – og tilmed opnået den højeste certificering for indendørs klatreinstruktører.

Det fedeste ved klatring er at finde vejen op til målet. I klatreverden kalder man en specifik sektion på en svær klatrerute for et ”Boulder-problem” – sammenligneligt med de problemer, der opstår når komplicerede it-løsninger skal bygges eller integreres med eksisterende systemer.

”I min tilgang til mit arbejde bruger jeg samme tilgang som ved klatring. Jeg ser tingene for mig, prøver mig frem, og hvis det går galt, ser jeg tilbage, og finder ud af hvorfor. Man kan sammenligne mit arbejde og klatring med det at lægge puslespil. Du har nogle meget bestemte værktøjer, om det er min fodplacering i klatring, softwareudvikling i Bankdata eller et sæt puslespilsbrikker. Det skal kunne samles, og der er altid en løsning,” fortæller Lucas Wenneberg.