Kunder & løsninger

Vi leverer digital konkurrencekraft til otte danske pengeinstitutter, som både er vores ejere og kunder. Vi bygger digitale løsninger, der flytter kunder og værdi. Vi stræber mod pålidelige, stabile og sikre leverancer i international klasse.

Arkitektur Silkeborg 18.01.14 V050 EX ALM BRAND

8 pengeinstitutter i én forening

Vores kunder kommer hurtigt fra behov til løsning. Vi bygger nyt fra bunden eller integrerer med innovative løsninger udefra. Så længe vi ender med IT, der starter der, hvor bankkunden står.

Vores mission er at styrke vores ejeres konkurrenceevne. Derfor er det gode og tætte samarbejde mellem pengeinstitutterne og Bankdata særdeles vigtigt. Vores udvikling sker i særdeles tæt samarbejde med pengeinstitutterne, som er med til at stille krav og tester løsningerne. Fx har pengeinstitutterne deres egne Product Owners, som indgår i Bankdatas agile setup.

Bankdata er pengeinstitutternes teknologiske sparringspartner, der forvandler konkrete forretningsbehov til digitale løsninger. Vi omsætter de nyeste teknologier til reel forretningsværdi og sikrer, at pengeinstitutterne er rustet til at møde bankkunderne, hvor de er.

Jyske Bank Dealer Floor
Billede fra Jyske Markets, som er Jyske Banks finansielle markedsplads. Afdelingen beskæftiger mere end 250 specialister, som benytter sig af en kapitalmarkedsplatform, som Bankdata har bygget. 

Produkter og services

Vi bygger IT til alt der rimer på bank. Betalinger via mobilen, lån til huset eller internationale handler mellem store koncerner. Nogle vil kalde det samfundskritisk infrastruktur – for os er det fast arbejde.

Pålidelige, stabile og sikre it-løsninger er nødvendige for kundernes tillid til Bankdata, lige som de bidrager til samfundets tillid til finanssektoren. Vi arbejder metodisk med at overholde alle lovkrav, bekæmpe digitale trusler og levere høj driftskvalitet.

Core banking og strategisk udvikling 

Bankdata bygger totale, finansielle it-løsninger til pengeinstitutterne. Vores arbejde falder i to overordnede kategorier: 

Core banking

Bankdata bygger alle de funktioner, systemer og programmer, som gør, at du kan overføre penge, betale regninger og bruge kreditkort i butikkerne. Vi overvåger systemerne døgnet rundt og har en meget høj tilgængelighed på gennemsnitligt 99,9 procent. Vi sikrer, at der altid er kopi af kundens data, og at sikkerheden omkring data er ultimativ.

Strategisk udvikling

En stor del af vores omsætning går til strategisk nyudvikling, der flytter kunder og værdi. Nye værktøjer til bankrådgiverne, selvbetjeningsløsninger til bankkunderne, integrationer til fx mitID og Mobilepay og helt nye produkter som en platform til handler med komplicerede finansielle instrumenter på det internationale kapitalmarked. 

Nøgletal om vores løsninger:

7.500 bankmedarbejdere

bruger vores IT til at rådgive kunder, udstede lån og handle med værdipapirer etc.

 

86 millioner transaktioner

passerer gennem vores systemer hver dag i gennemsnit.

 

5 millioner aktive konti

fordelt på 1,6 mio. danskere og 187.000 virksomheder.