Bankdata-COO om AI: Det vigtigste er, at vi laver eksperimenter og gør os kompetente - toget kører

Techmediet Version2 har interviewet Bankdatas COO, Esben Viskum, om hvordan Bankdata integrerer AI i organisationen.

Evi Reduced Dsc08797.Jpg

Bankdata er i fuld gang med at integrere kunstig intelligens (AI) i sine arbejdsprocesser. I et interview med Version2 deler Esben Viskum, COO i Bankdata, sine tanker om hvordan en stor techvirksomhed i en ellers konservativ branche hurtigt får udnyttet nye teknologier. 

”Vi forsøger at bruge de metoder og processer, som vi har etableret i organisationen, og sørger for, at der er en god, hurtig og effektiv vej, f.eks. i forhold til at lave risikoanalyser af AI-løsninger. Fordi det er ny teknologi, forsøger vi at være proaktive omkring at gøre det let at få risikovurderet bestemte forhold og løsninger på forhånd,” siger Esben Viskum til Version2 og understreger, at Bankdata ser AI som et kæmpe potentiale, der kommer til at forandre verden for altid.  

”Men gør det også på en måde, der er svært at forudse. Så det vigtigste er, at vi laver eksperimenter og gør os kompetente. Toget kører,” siger han.  

Bankdata er ejet af otte danske pengeinstitutter, herunder Sydbank, Jyske Bank og Ringkjøbing Landbobank. Virksomheden leverer betalingsløsninger, rådgiversystemer og kundekanaler og har næsten 1.000 ansatte på sine kontorer i Fredericia, Silkeborg og Aarhus.