Bankdata og SheLeadsTech inspirerer unge kvinder til en karriere i tech

Tech-branchen har stadig et markant underskud af kvinder, og det er noget, som Bankdata i samarbejde med SheLeadsTech forsøger at ændre på.

Henriette Vandt

Flere kvinder skal få øjnene op for tech-branchen. Derfor har Bankdata engageret sig i SheLeadsTech, som er en organisation, der arbejder for at øge repræsentationen af kvinder i tech-branchen. For nyligt afholdt SheLeadsTech et event i Kolding, hvor fire unge kvinder fra Bankdata, Maersk Container Industry, Arla Foods og Danfoss var på talerstolen.

De delte deres historier om roller som Data Scientist, Cyber Security Specialist, Software Seveloper og Interaction Designer i en mandsdomineret verden. Blandt tilhørende var en delegation fra Business Academy Aarhus.

”Om et år skal vi i praktik, og derfor er det inspirerende at høre om kvindernes veje ind i tech-branchen. Vi er her for at netværke og lære om forskellige virksomheder og møde folkene bag,” sagde Caroline Olsen, som var til eventet med sin medstuderende Sumaya Hussein.

En inspirerende rejse ind i tech

Ingen af de fire speakere havde planlagt en karriere i tech, men de fulgte deres hjerter og fandt vej til branchen ad omveje. Fra talerstolen fremhævede de, at en karriere inden for tech kræver passion, mod, vedholdenhed og evnen til at overvinde imposter-syndromet. Det gjaldt også Bankdatas Henriette Vandt, der fortalte om hendes egen snørklede karrierevej fuld af overvejelser og omvalg. I sidste ende ledte det hende til Bankdata som softwareudvikler.

”Min karriere har været præget af nysgerrighed og nørderi. Den motivation vil jeg gerne give videre til tilhørerne,” sagde hun efter eventet og fortsatte:

”Jeg var eneste kvinde i min klasse, der fuldførte studiet, og jeg har også prøvet at være ene kvinde i et team. Det giver bare en bedre teamdynamik, når diversiteten er større.”

Bankdata er ejet af otte danske pengeinstitutter, herunder Sydbank, Jyske Bank og Ringkjøbing Landbobank. Virksomheden leverer betalingsløsninger, rådgiversystemer og kundekanaler og har næsten 1.000 ansatte på sine kontorer i Fredericia, Silkeborg og Aarhus.