Bankdata tilpasser organisationen for at blive en endnu stærkere teknologisk sparringspartner

Bankdata ændrer organisationen efter betydelig medarbejdervækst. Organisationen bliver fladere og baseres fremover på teams, som er udset som nøglen til at gøre Bankdata til en stærkere teknologisk sparringspartner til kunderne.

Esben Kolind Laustrup

Bankdata øger fokus på tech i ledelseslagene og baserer fremover organisationen på teams frem for afdelinger. Det er resultatet af en organisationsændring, som Bankdata netop har offentliggjort.

”Bankdata skal blive en stærkere teknologisk sparringspartner for vores ejere. Det kræver, at vi styrker vores tech-kompetencer i ledelsen, så vores stærke udviklingsteams får den støtte og beslutningskraft, som er nødvendig for at indgå i dialogen med samarbejdspartnerne i pengeinstitutterne og sikre robuste løsninger, der udnytter de rigtige teknologiske muligheder,” siger administrerende direktør i Bankdata, Esben Kolind Laustrup.

Vokseværk fortsætter i 2023
Organisationsændringen kommer på baggrund af en markant vækst. Bankdatas ejere, som tæller otte pengeinstitutter, har store digitale ambitioner og styrker deres konkurrenceevne gennem digitalisering. Det har medført en medarbejdervækst i Bankdata på 35 procent siden seneste tilpasning af organisationen.

Ændringen reducerer ikke antallet af medarbejdere i Bankdata, som forventer at ansætte mellem 150 og 200 medarbejdere i 2023.

Jobtitlen Scrum Master nedlægges
Bankdata har arbejdet agilt siden 2015 og har nu opnået en modenhed, hvor mange teams arbejder helt naturligt med Scrum. Det betyder, at opgaven som Scrum Master nedlægges som fuldtidsstilling, og at Scrum Master-opgaven fremover skal varetages af andre medlemmer fra teamet. I alt har Bankdata 58 Scrum Mastere, hvoraf 30 får nye titler og opgaver, mens 28 ansatte forlader virksomheden.

”Bankdatas Scrum Mastere har gjort et fantastisk stykke arbejde og har en stor andel i, at vi er nået så langt, som vi er, med den agile arbejdsmåde. Nu skal vi tage næste skridt, og det har desværre den konsekvens, at vi skal tage afsked med nogle af vores dygtige kolleger. I Bankdata er vi meget langt på den agile rejse, og jeg er derfor overbevist om, at Scrum Masterne er attraktive i virksomheder, som er nået knap så langt med det agile, som vi er. Jeg forventer, at de hurtigt finder nyt job – de får de bedste anbefalinger herfra,” siger Esben Kolind Laustrup, adm. direktør i Bankdata.

Bankdata er en af Danmarks største it-virksomheder med ca. 900 medarbejdere og en omsætning på 1,7 mia. kroner. Bankdata har kontor i IT-byen i Aarhus samt Silkeborg og Fredericia. Bankdatas løsninger bruges hver dag af 1,6 mio. danskere og små 200.000 erhvervsdrivende.

Bankdata er ejet af otte danske pengeinstitutter; Jyske Bank, Sydbank, Ringkjøbing Landbobank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Skjern Bank, Djurslands bank, Nordfyns Bank og Kreditbanken.

Læs mere om Bankdata her.
Pressen kan finde kontaktinfo og billeder her.