Børn fra Ukraine fik pc af Bankdata

Bankdata har doneret 100 brugte pc’er til børn fra Ukraine i samarbejde med foreningen Aarhus Ø for Ukraine.

Collage+NY (1)

“Vi er flygtet fra Gostomel, som er ødelagt af russiske bomber. En computer til mine børn er en stor hjælp for dem i deres danske skolegang, og når de bagefter følger ukrainsk skolegang online. Tak for jeres generøsitet.”

Sådan lyder takken fra Oksana Ivanchenko, mor til to børn på 9 og 17 år. Børnene har fået to af de 100 brugte pc’er, som Bankdata har doneret til ukrainske flygtningebørn i Aarhus gennem foreningen Aarhus Ø for Ukraine.

Vi er overvældede

76 af computerne blev udleveret søndag 29. maj ved et arrangement i Aarhus Ø, og de sidste 24 følger ved en senere lejlighed.

Foreningen indsamler tøj, legetøj og andre effekter, som familier på flugt har brug for. De kom også til at tænke på pc’er til skolesøgende børn, og foreningen kontaktede derfor Bankdata, som blandt andre steder også har kontor i Aarhus.

”Det var en dejlig oplevelse at udlevere pc’erne til de glade og taknemmelige børn og familier. Vi vil gerne sige en dybfølt tak for Bankdatas kæmpe indsats. Vi er fuldstændig overvældede og taknemmelige,” fortæller Tina Svendsen fra Aarhus Ø for Ukraine.

Frivillige it-medarbejdere har repareret computere

Bankdata fandt frem til 100 bærbare computere, som ikke længere kunne bruges til it-udvikling, men som dog stadig er yderst velegnede til skolebrug. Hertil bevilligede Bankdata yderligere midler til nye harddiske og Windows-licenser. Pc’erne er gjort klar af syv medarbejdere i Bankdata, som har brugt deres fritid på at montere de nye harddiske og installere Windows.

“Det er en mulighed for at gøre en god gerning for nogen, der har det meget sværere end os. Hvis jeg kan være med til at gøre nogle børn glade ved at gøre en lille indsats her, så vil jeg gerne bruge lidt af min fritid på det,” siger Product Owner i Bankdata, Jesper Vangsgaard Sørensen.

Om Bankdata

Bankdata er en af Danmarks største it-virksomheder med ca. 900 medarbejdere og en omsætning på 1,7 mia. kroner. Bankdata har kontor i IT-byen i Aarhus samt Silkeborg og Fredericia. Bankdatas løsninger bruges hver dag af 1,6 mio. danskere og små 200.000 erhvervsdrivende.

Bankdata er ejet af otte danske pengeinstitutter; Jyske Bank, Sydbank, Ringkjøbing Landbobank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Skjern Bank, Djurslands bank, Nordfyns Bank og Kreditbanken.