Erfaren teknologidirektør bliver Vice President i Bankdata

Bankdata henter teknologidirektør i Bunker Holding, Simon Møgelvang Bang, som ny Vice President for Securities and Custody.

Simon Møgelvang Bang, Vice President for Securities and Custody

1. maj 2024 tiltrådte Simon Møgelvang Bang som ny Vice President for Securities and Custody hos Bankdata. Han kommer med over 20 års erfaring, primært som leder i softwarevirksomheder. Senest som Director of Architecture & Intelligence and Technology hos Bunker Holding, og før det havde Simon ledende roller i Miracle, hvor han blandt var CTO og havde ansvaret for virksomhedens strategiske salg.

”Simon kommer med dyb ekspertise inden for arkitektur, softwareudvikling og ledelse. Derudover er han vant til at arbejde tæt sammen med sine kunder for opnå forretningsresultater. Det gør ham til den ideelle kandidat til jobbet, og han passer samtidig godt ind i Bankdatas rejse mod at blive en stærkere teknologisk sparringspartner for kunderne,” siger Christian Wiese, Senior Vice President for Capital Market, Finance & Risk.

I sin rolle som Vice President for Securities & Custody får Simon Møgelvang Bang ansvaret for en portefølje af digitale produkter, som Bankdatas kunder anvender til handel med aktier, obligationer og andre finansielle instrumenter på en sikker og effektiv måde.

Kender Bankdata indefra

Den nye VP kender Bankdata fra sin tid i Miracle, som var med til at implementere Openshift og Quarkus i Bankdata.

”Det var en mulighed, jeg ikke kunne sige nej til. Jeg har jo haft Bankdata som kunde, og jeg synes Bankdata er en enormt interessant virksomhed. Særligt nu, hvor virksomheden er i gang med en stor teknologisk rejse.”

”Jeg er udvikler af baggrund, og det er der, jeg har min identitet. Min erfaring er, at man kan træde i karakter ud mod kunderne, når man kommer med en stor teknologiske indsigt. De kommer med forretningsproblemerne, og så kommer vi med den teknologiske løsning.”

49-årige Simon Møgelvang Bang er uddannet datamatiker og bor i Juelsminde med sin kæreste. Deres i alt fem sammenbragte døtre er alle flyttet hjemmefra.

Bankdata er ejet af otte danske pengeinstitutter, herunder Sydbank, Jyske Bank og Ringkjøbing Landbobank. Virksomheden leverer betalingsløsninger, rådgiversystemer og kundekanaler og har næsten 1.000 ansatte på sine kontorer i Fredericia, Silkeborg og Aarhus.