Finanstilsynets Cyberstresstest bekræfter Bankdatas robusthed

Arkitektur Silkeborg 18.01.14 V057

I 2023 gennemførte Finanstilsynet en såkaldt 'Cyber Stress Test', som havde til formål at vurdere en række finansielle virksomheders evne til at håndtere omfattende og længerevarende IT-nedbrud. Fire systemisk vigtige pengeinstitutter (SIFI-banker) samt tre datacentraler, herunder Bankdata, deltog i testen.

Finanstilsynet har nu offentliggjort sin redegørelse, der viser, at testen har givet værdifulde læringspunkter og styrket forståelsen for håndtering af IT-kriser. Testen ikke har givet anledning til tilsynsreaktioner til Bankdata, og det glæder Chief Operating Officer i Bankdata, Esben Viskum: 

"Vi er meget tilfredse med resultatet af testen. Det har været en yderst værdifuld øvelse, der har givet os mange nyttige læringer og har været en god anledning til at få opdateret vores beredskabsprocesser. Vi er stolte over, at testen ikke har medført tilsynsreaktioner fra Finanstilsynet, hvilket bekræfter vores robusthed og beredskab."

Læs Finanstilsynets redegørelse for Bankdata her

Læs redegørelsen for hele testen på Finanstilsynets hjemmeside. 

Bankdata er ejet af otte danske pengeinstitutter, herunder Sydbank, Jyske Bank og Ringkjøbing Landbobank. Virksomheden bygger betalingsløsninger, rådgiversystemer og kundekanaler og har 1.000 ansatte på sine kontorer i Fredericia, Silkeborg og Aarhus.

Kontakt
Presseansvarlig i Bankdata
Jens Refsgaard 
t: 29898486
e: [email protected]