Ny base i Aarhus: Bankdata er flyttet ind i Aksen

I dag er de første medarbejdere flyttet ind i Bankdatas nye kontor i Aarhus.

Dsc00001red
Udviklerne Anja Larsen og Peter Antvorskov er glade for flytningen til Aksen.

De seneste uger har håndværkere knoklet for at gøre Bankdatas nye Aarhusianske base klar. I dag flytter medarbejderne nemlig fra Katrinebjerg til Skejby. Bankdatas nye kontor ligger i bygningen med navnet Aksen, hvor også KMD og Alm. Brand holder til.

”Jeg er så glad for at kunne give vores aarhusianske medarbejdere nogle fantastiske lyse og rummelige rammer,” siger Esben Kolind Laustrup, CEO i Bankdata.

Absorberer medarbejdervækst
Med skiftet til den nye lokation fordobler Bankdata samtidig antallet af aarhusianske arbejdspladser fra 100 til 200. Det er ca. et år siden, at Bankdata udvidede fra 50 til 100 arbejdspladser i Aarhus. It-virksomhedens øvrige medarbejdere holder fortsat til i Fredericia og Silkeborg.

”Vi er godt på vej mod medarbejder nummer 1.000 og har efterhånden ikke en ledig kvadratmeter på vores kontor i Silkeborg eller Aarhus. Det giver os helt akutte pladsproblemer. Derfor flytter vi nu til en ny, større adresse i Aarhus, hvor vi kan give vores medarbejdere bedre rammer,” sagde Esben Kolind Laustrup, da nyheden om det nye kontor blev offentliggjort i december sidste år.

Aarhus er vækstområde
Bankdata ser netop Aarhus som sit primære vækstområde. Det er også baggrunden for, at it-virksomheden har købt en større byggegrund ved Lisbjerg, hvor Bankdata vil bygge en permanent base med op til 1.100 medarbejdere i Aarhus. Flytningen til Aksen skal øse det akutte pladsproblem.

”Aarhus har et internationalt it- og techmiljø af højeste klasse. Der er et godt økosystem med mange tech-arbejdspladser og en god it-uddannelse på Aarhus Universitet,” udtalte Esben Kolind Laustrup, da aftalen om byggegrunden i Lisbjerg blev indgået.

”Vi sigter mod at blive den førende digitale partner til den finansielle sektor i Danmark. Det kræver, at vi kan blive ved med at tiltrække og fastholde de dygtigste it-medarbejdere i branchen, og vi tror på, at Aarhus kan understøtte vores ambitioner.”

Bankdata er en af Danmarks største it-virksomheder med ca. 900 medarbejdere og en omsætning på 1,7 mia. kroner. Bankdata har kontor i IT-byen i Aarhus samt Silkeborg og Fredericia. Bankdatas løsninger bruges hver dag af 1,6 mio. danskere og små 200.000 erhvervsdrivende.