Ny direktør: Bankdata har længe haft fat i den rigtige ende

Efter 100 dage i Bankdata er Bankdatas nye direktør for Digitalisering og Kernebank, Martin Stampe, kommet godt ned i maskinrummet.

Martin Stampe 2022

Efter næsten 20 år i Danske Bank valgte Martin Stampe at forlade de vante rammer og skifte til Bankdata. Han har nu brugt sine første 100 dage på at lære Bankdata bedre at kende og er faldet godt til i virksomheden.

“Jeg er rigtig glad for at være en del af Bankdata, som er en super spændende virksomhed med mange dygtige medarbejdere og et enormt stort potentiale. Bankdata er først og fremmest en teknologivirksomhed, og jeg tror på, at vi skal træde endnu mere i karakter på hele tech-agendaen i samspillet med pengeinstitutterne,” siger Martin Stampe.

Internationalt niveau

Martin Stampe har været i finansiel IT i hele sin karriere, og størstedelen har været i centrale, ledende roller. Han har derfor indgående kendskab til de store spillere inden for finans og teknologi i Europa.

”Ud fra det kan jeg konkludere, at vi har en række styrker, og jeg mener faktisk, at vi kan ranke ryggen lidt. På nogle punkter kan vi være med blandt de allerstørste. Min vurdering er, at IT-teams i de store europæiske banker vil lytte med interesse, når Bankdata fortæller, hvordan vi for eksempel har skruet vores mobilbank sammen teknologisk og på arkitektursiden. Og så er der nogle ting på vej, som vil give os en platform, hvor selv de helt store vil have vanskeligheder ved at konkurrere. Det er jeg overbevist om,” påpeger Martin Stampe.

”Samtidig er der også rigtigt meget, der kan og skal forbedres. Som noget helt centralt skal det være nemmere at være udvikler i Bankdata, hvilket vi kommer til at sætte fokus på.”

En anden kultur

Selv om teknologierne, sektoren, produkterne er de samme, er den nye rolle en helt anden for Martin Stampe. Eksempelvis er kulturen markant anderledes.

”Bankdata har en enormt stærk kultur og har formået at få sine værdier til at slå igennem i den måde, vi arbejder på. Bankdata har længe haft fat i den rigtige ende med fokus på trivsel, og hvis vi samtidig kan gøre det endnu lettere og endnu sjovere at udvikle løsninger, så kan vi få meget mere fra hånden og samtidig synes, at det er sjovt at gå på arbejde.”

”Jeg har meget at lære og skal nu fungere i en anden kultur. Den måde, jeg fik ting til at ske på i Danske Bank, virker ikke nødvendigvis i Bankdata. Min ambition er, at folk er motiverede af retningen. Og at vi formår at sætte en vision for Bankdata, som medarbejderne vil være oprigtigt motiveret til at arbejde hen imod. Og så skal vi naturligvis sørge for, at vi eksekverer effektivt mod denne vision.” 

”Vi står med et kæmpe potentiale i Bankdata, og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi kommer til at være den foretrukne partner til bankerne – hvis vi da ikke allerede er det. Men vi skal kæmpe for det. Det går stærkt derude, så vi skal hele tiden blive dygtigere.”

Bankdata er en af Danmarks største it-virksomheder med ca. 900 medarbejdere og en omsætning på 1,7 mia. kroner. Bankdata har kontor i IT-byen i Aarhus samt Silkeborg og Fredericia. Bankdatas løsninger bruges hver dag af 1,6 mio. danskere og små 200.000 erhvervsdrivende.

Bankdata er ejet af otte danske pengeinstitutter; Jyske Bank, Sydbank, Ringkjøbing Landbobank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Skjern Bank, Djurslands bank, Nordfyns Bank og Kreditbanken.