Ny driftsdirektør: Det var let at vælge Bankdata

1. maj havde Bo Florin første arbejdsdag som driftsdirektør i Bankdata. Han kommer til Bankdata med erfaring fra Vestas, Danske Bank og Randers FC.

BFL 2

Bo Florin har netop overtaget rollen som direktør for drift, sikkerhed og compliance i Bankdata. Han overtager posten fra Lene Weldum, der har været i Bankdata i 32 år og nu går på pension. Den nye driftsdirektør har mere end 20 års ledelseserfaring fra børsnoterede og internationale virksomheder på tværs af brancher som finans, industri og handel.

Han kommer fra en stilling som CIO hos det danske datterselskab af den globale handelsvirksomhed Würth. Så hvorfor skifte til Bankdata og dermed tilbage til finansiel IT, som er en branche han tidligere har været en del af i Danske Bank?

Let at vælge Bankdata

”Der var let at vælge Bankdata. Jeg ville gerne til en virksomhed, hvor IT er hovedproduktet. Dertil er finansiel IT kritisk infrastruktur. Det, vi laver, er vigtigt, og det ville jeg gerne være en del af. Det er en branche, der er et konstant pres i, og derfor er branchen i konstant udvikling. Både når vi snakker teknologi, ledelse og organisering,” fortæller Bo Florin.

”Derudover har Bankdata et ry og et renommé, som kan måle sig med de største virksomheder i Danmark. De første par uger i virksomheden har bekræftet det. Værdierne og kulturen er der til at bakke det op. Det er ikke bare branding og kommunikation.”

Forsvarsgeneral i mere end én forstand

Bankdatas nye driftsdirektør er tidligere anfører og forsvarsgeneral i Randers FC, som dengang hed Randers Freja. Her spillede han blandt andet to sæsoner i landets bedste række.

”Mit DNA er præget af min tid i fodbold. Teamet er det vigtigste. Det skal alle være overbevist om, ellers vinder du ikke. At fejre en succes med et fællesskab, hvor alle har bidraget, det er det største.”

”Derudover måtte jeg lære, at hvis man vil spille med de bedste, kan man ikke vælge sine holdkammerater. Du skal hele tiden stole på, at din træner sætter det bedste hold, hvad angår komplementære kompetencer og forskellige personligheder, for at vi sammen kan nå vores mål.”

Drift og sikkerhed har forandret sig

"I dag er drift, compliance og sikkerhed ikke den samme disciplin, som vi talte om for 10 år siden, hvor mantraet var if it works don’t fix it. I dag er det i højere grad en udviklingsopgave, hvor vi konstant skal være i bevægelse for at kunne levere det, kunderne og myndighederne kræver af os. Det betyder også, at vi skal tænke drift og sikkerhed ind fra starten i vores udvikling.”

Bo er født i 1963. Han bor i Aarhus med sin kone, Bente Torp, der er psykolog. Han har to udeboende børn på 28 og 24 år. Bo Florin er oprindeligt fra Randers og uddannet EDB-assistent - nøjagtigt som forgængeren Lene Weldum. Faktisk er de to vokset op kun 300 meter fra hinanden i Nordbyen i Randers – dog uden at kende hinanden.

”Mit første mål er, at ingen bemærker overgangen fra Lene til mig. Det er et usædvanlig privilegie, at Lene er her i to måneder til at overdrage opgaver, for det fjerner en masse risiko i forbindelse med overdragelsen,” siger Bo Florin.

Om Bankdata

Bankdata er en af Danmarks største it-virksomheder med ca. 900 medarbejdere og en omsætning på 1,7 mia. kroner. Bankdata har kontor i IT-byen i Aarhus samt Silkeborg og Fredericia. Bankdatas løsninger bruges hver dag af 1,6 mio. danskere og små 200.000 erhvervsdrivende.

Bankdata er ejet af otte danske pengeinstitutter; Jyske Bank, Sydbank, Ringkjøbing Landbobank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Skjern Bank, Djurslands bank, Nordfyns Bank og Kreditbanken.