Bankdata afslutter begivenhedsrigt år med godt regnskab

I 2023 gennemførte Bankdata to markante organisationsændringer samt en historisk konvertering af Handelsbanken til Jyske Bank. Samtidig har Bankdata realiseret 150 millioner i årlige driftsbesparelser siden 2019, hvor teknologivirksomheden satte sig for at flytte midler fra drift til udvikling.

Esben Kolind Laustrup Pr

Bankdata bygger digitale produkter, platforme og infrastruktur for en række danske pengeinstitutter, som i fællesskab ejer virksomheden. Ejerkredsen er interesseret i, at Bankdatas omsætning stiger mindst muligt, og at resultatet altid ligger omkring nul kroner. Derfor glæder det topchef Esben Kolind Laustrup, når Bankdatas seneste årsregnskab viser, at teknologivirksomheden i 2023 formår at fastholde sin samlede omsætning på 1,8 milliarder kroner, mens resultat lander på 3,9 millioner kroner. 

”Sammen med vores ejere har vi leveret en omfattende liste af nye digitale produkter; et intuitivt investeringsunivers til danskerne, mere selvbetjening til pengeinstitutternes erhvervskunder, optimering af pengeinstitutternes egne maskinrum og en række løsninger, som sikrer deres robusthed mod finansiel svindel. Alt det har vi gjort uden at hæve ejernes udgifter til fællesskabet,” siger Esben Kolind Laustrup, CEO i Bankdata.

”Samtidig er vi på vej igennem en stærk organisatorisk, kulturel og teknologisk transformation. Fra lukkede systemer til open banking. Fra selvbyg til integrationer. Fra klassisk datacentral til teknologivirksomhed. Alt sammen for at kunne levere stærke digitale produkter som vores kunders foretrukne teknologiske partner,” udtaler Esben Kolind Laustrup.

To-cifret millionbesparelse for femte år i streg
De gode tal skyldes til dels, at Bankdata igen i år har leveret vedvarende besparelser for kundekredsen. I 2019 proklamerede topchef Esben Kolind Laustrup, at Bankdata skulle flytte 200 millioner fra drift af programmer til udvikling af nye. Siden da har softwarevirksomheden flyttet et to-cifret millionbeløb, og det gjorde man igen i 2023, hvor selskabet lander en vedvarende  årlig driftsbesparelse på 27,5 millioner kroner. Dermed har Bankdata nået en milepæl på 150 millioner kroner i vedvarende driftsbesparelser.

”Det skyldes, at vores udviklere, arkitekter, sikkerhedseksperter, stabe osv. er dygtige til at optimere eksisterende systemer og bygge digitale produkter på den mest omkostningseffektive måde,” siger Esben Kolind Laustrup. 

En teknologivirksomhed i forandring
2023 blev et begivenhedsrigt år for teknologivirksomheden, som er i færd med en markant transformation. Det kom til udtryk i to konkrete organisatoriske ændringer, som begge skal styrke Bankdatas evne til at levere solide, brugervenlige og relevante digitale produkter.

”Med den første gjorde vi organisationen fladere og fik lederne tættere på vores udviklerteams. Det sikrer stærke teams, som får den støtte og beslutningskraft, som er nødvendig for at indgå i dialog med samarbejdspartnerne i pengeinstitutterne om at træffe de rigtige teknologiske valg og sikre robuste løsninger.” 

I den anden ændring tog Bankdata skridt mod at levere en gnidningsfri og effektiv developer experience (DevEx). Både med den nødvendige finansiering og en stemme i Bankdatas øverste ledelse med oprettelsen af et nyt forretningsben ledet af en CTO med ansvar for DevEx. Det skal i sidste ende give udviklerne bedre arbejdsbetingelser, så de kan bygge flere digitale produkter med højere kvalitet til Bankdatas medlemspengeinstitutter. 

Flere danskere bruger nu Bankdatas digitale produkter
Bankdatas medlemsbanker har godt 1,6 millioner kunder, og i 2023 voksede det tal betydeligt. I 2022 købte Jyske Bank den danske del af den svenske storbank Handelsbanken. Det medførte en stor leverance for Bankdata, som i tæt samarbejde med Jyske Bank flyttede data på 150.000 kunder til Jyske Bank. Konverteringen forløb problemfrit og muliggør f.eks., at de nye bankkunder kan anvende Jyske Banks mobil- og netbank.

Konverteringen er den næststørste datamigrering i Bankdatas historie kun overgået af Jyske Banks egen indtræden i fællesskabet. 

Mere information om årsrapporten finder du her.

Bankdata er en teknologivirksomhed, som bygger digitale produkter, platforme og infrastruktur for otte danske pengeinstitutter. Virksomheden leverer betalingsløsninger, rådgiversystemer og kundekanaler, som håndterer 86 millioner transaktioner og besøges mere end én million gange i døgnet. Virksomheden har godt 900 medarbejdere på sine kontorer i Aarhus, Silkeborg og Fredericia. 

Kontakt:
Presseansvarlig i Bankdata
Jens Refsgaard 
t: 29898486
e: [email protected]