Bankdata indgår samarbejde med Accenture om vital platform

Bankdata sender 21 højtspecialiserede medarbejdere til Accenture. Samarbejdet styrker udviklingen af Bankdatas kapitalmarkedsplatform, der er livsnødvendigt for en række danske banker.

Accenture Bankdata
Mogens Sørensen (højre) var ansvarlig for at bygge en kapitalmarkedsplatform til Bankdatas ejere.

Bankdata og Accenture indleder et samarbejde, hvor Bankdata outsourcer drift og udvikling af deres kapitalmarkedsplatform. Platformen er en af softwarevirksomhedens største leverancer. Aftalen indebærer, at 21 medarbejdere skifter arbejdsplads til den globale tech- og rådgivningsvirksomhed.

”Bankdata har bygget en kapitalmarkedsplatform med et højt international niveau til deres medlemsbanker, og har derfor tiltrukket nogle ekstremt dygtige og højtspecialiserede medarbejdere som drifter og udvikler platformen i dag. Vi er stolte af, at Bankdata vælger at indgå dette samarbejde med Accenture, ligesom medarbejderne styrker vores faglige niveau. Vi ser frem til at arbejde sammen med Bankdata om at bringe kapitalmarkedsplatformen til næste niveau til gavn for både Bankdatas medlemsbanker og slutkunderne,” siger Klaus Jensen, der er Banking Lead hos Accenture i Danmark.

Kapitalmarkedsplatformen er oprindelig baseret på det franske Murex’ MX.3-platform, men den er i Bankdatas version blevet kraftigt videreudviklet. Accenture har ca. 1.000 medarbejdere, som arbejder med det bagvedliggende system og har global erfaring med Murex’ system hos mere end 20 forskellige banker.

Økonomi og ekspertise
Senior Vice President Christian Wiese fra Bankdata pointerer, at medarbejderne nu bliver en del af et større fagligt netværk. Samtidig giver aftalen stordriftsfordele, så både drift og udvikling bliver markant billigere og mere skalerbart.

”Det er den bedste løsning for vores økonomi og vores medarbejdere. Vi er nået langt med udviklingen af platformen, og vi har nu nået et punkt, hvor vores medarbejdere skal ind i større globalt fagligt miljø for fortsat at være de bedste, så vi i Bankdata kan levere det bedste produkt til vores ejerkreds,” siger Christian Wiese fra Bankdata.

Livsnødvendigt system for bankerne
Bankdatas ejerkreds, som blandt andet tæller Jyske Bank og Sydbank, bruger platformen til handel med komplekse finansielle produkter som valuta, derivater, rente- og valutaswaps. Den bruges dagligt af omkring 200 specialister i Bankdatas medlemsbanker og omsætter for omkring 300 milliarder kroner dagligt. Det forklarer Mogens Sørensen som er Vice President for FX & Derivatives i Bankdata.

”Systemet er helt fundamentalt for vores ejere. De anvender systemet til estimere deres egne og deres store kunders risici på de finansielle markeder. Finanstilsynet ville ikke tillade bankerne at operere, hvis ikke de altid kan redegøre for risici,” siger Mogens Sørensen.

Bankdata er en af Danmarks største it-virksomheder med ca. 900 medarbejdere og en omsætning på 1,8 mia. kroner. Bankdata har kontor i IT-byen i Aarhus samt Silkeborg og Fredericia. Bankdatas løsninger bruges hver dag af 1,6 mio. danskere og små 200.000 erhvervsdrivende.

Kontakt:
Jens Refsgaard, Lead Communication Consultant, Bankdata.
Jrf@bankdata.dk, M: 29898486

Lars Wodschow, head of external communication, Accenture.
Lars.wodschow@accenture.com, M: 25288288