Bankdata spiller central rolle i nyt videnscenter for cybersikkerhed

Nyt videnscenter styrker Danmarks forsvar mod cybertrusler. Det nye center går under navnet Security Tech Space, og i bestyrelsen sidder blandt andre Esben Kolind, topchef i Bankdata.

Aarhus Harbor Aerial View.Jpg S=1024X1024&W=Is&K=20&C=Mf2xq8xxifi9p2mevy9dx Z I Q1vrtf0px7ixmkxie=

Bankdata er en afgørende del af den finansielle infrastruktur i Danmark og bærer derfor et stort ansvar for at dæmme op for cybertruslen. Derfor træder Bankdata ind i det nyoprettede Security Tech Space, som skal beskytte borgere, virksomheder og myndigheder mod de stadigt voksende trusler fra cyberangreb.

Security Tech Space er et produkt af et ambitiøst samarbejde mellem Aarhus Universitet, Alexandra Instituttet, forskerparken Incuba og Aarhus Kommune.

"Truslen fra cyberkriminelle er både en praktisk og en strategisk udfordring," siger Lise Fuhr, direktør for Etno og nyudnævnt formand for Security Tech Space. "Security Tech Space repræsenterer en konkret løsning, hvor viden, kompetencer, muligheder og idéer forenes for at imødegå denne udfordring."

En naturlig forlængelse for Bankdata
Esben Kolind Laustrup, CEO i Bankdata og nu medlem af bestyrelsen for Security Tech Space, udtaler: "At være en del af Security Tech Space er en naturlig forlængelse af vores mission hos Bankdata. Vi er dybt involveret i den finansielle infrastruktur i Danmark, og det er afgørende for os at sikre vores kunders og samfundets digitale sikkerhed. Ved at kombinere vores ekspertise med ekspertisen fra universiteter, forskningsinstitutioner og andre industripartnere, kan vi skabe stærkere forsvarsmekanismer mod cybertrusler."

Udover centrets klare fokus på at styrke virksomhedssiden af cyber- og informationssikkerhed gennem forskning, uddannelse og rekruttering, så lægges der også vægt på at fremme branding og eksport af danske produkter og ekspertise inden for cybersikkerhed.

Security Tech Space, der officielt åbnede den 1. september, er beliggende i It Byen i Katrinebjerg, et kendt IT- og innovationshub i Aarhus.

Kontakt
Presseansvarlig i Bankdata, Jens Refsgaard
+45 29898486
[email protected]


Fakta
Bankdata er en af Danmarks største it-virksomheder med ca. 900 medarbejdere og en omsætning på 1,7 mia. kroner. Bankdata har kontor i IT-byen i Aarhus samt Silkeborg og Fredericia. Bankdatas løsninger bruges hver dag af 1,6 mio. danskere og små 200.000 erhvervsdrivende.

Security Tech Space er etableret pr. 1. september 2023. Bag centeret står Aarhus Universitet, Alexandra Instituttet, INCUBA A/S og Aarhus Kommune. Bestyrelsen for Security Tech Space er bredt sammensat af repræsentanter for en række erhvervsorganisationer og tech-virksomheder. 

I bestyrelsen sidder:

  • Lise Fuhr (forperson), direktør for ETNO (De europæiske teleselskabers sammenslutning)
  • Niels Husted Kjær, direktør for Alexandra Instituttet
  • Mai Louise Agerskov, direktør for INCUBA A/S
  • Martin Østergaard Christensen, stadsdirektør Aarhus Kommune
  • Esben Kolind Laustrup, CEO, Bankdata
  • Johan Bitsch Nielsen, Danmarks Eksport og Investeringsfond
  • Kristian Pedersen, Dekan for Natural Science, Aarhus Universitet
  • Casper Klynge, vicedirektør Dansk Erhverv
  • Morten Rosted Vang, Dansk Industri
  • Charlotte Møller Andersen, CEO i Cryptomathic