Bankdatas nye Vice President er drevet af at knuse uoverskuelige problemer

Allan Lykke Christensen er ny Vice President for Wealth & Investments i Bankdata.

ACH 01

Allan Lykke Christensen karriere har taget ham fra Kenya og Uganda under dot.com-boblen, via et af Storbritanniens mest prestigefyldte universiteter, konsulentarbejde for Verdensbanken og FN til CTO-roller i børsnoterede selskaber. Nu er han Vice President for Wealth & Investments i Bankdata, som bygger digitale produkter og infrastruktur til finanssektoren. Dermed får han ansvaret for at indfri pengeinstitutternes store ambitioner på det strategisk vigtige investeringsområde.

”Vi skal levere et investeringsunivers, som giver vores pengeinstitutter en konkurrencefordel i markedet. Ellers mister de kunderne til andre platforme og en stor del af deres indtjening, især fra private banking-kundesegmentet. Med Allan Lykke Christensen får vi en meget kompetent og menneskelig leder, som er vant til at starte med selve forretningsproblemet og finde den teknologiske løsning derefter. Det er afgørende for vores produktlederskab og vores rolle som bankernes strategiske sparringspartner,” siger Martin Stampe, Senior Vice President for Digital Banking. 

Start-ups i Uganda og eliteuniversitet i Storbritannien
Tidligt i karrieren fik udlængsel og skabertrang fik Allan Lykke Christensen til at droppe ud af datamatikerstudiet og i stedet rejse til Uganda for at starte en it-virksomhed. Efter fire år i Uganda og senere Kenya var tiden dog inde til at afslutte en uddannelse. Derfor søgte han ind på det prestigefyldte britiske universitet, Loughborough University, hvor han fik muligheden for at studere i krydsfeltet mellem computer science og e-business.

Siden da har Allan Lykke Christensen været konsulent for globale organisationer som FN, Verdensbanken og EU, hvor han via teknologi etablerede fx partnerskaber mellem virksomheder og handelsplatforme på tværs af landegrænser. Dernæst for virksomheder som LEGO Group og i de senere år som CTO i startups, der skulle professionaliseres og klargøres til at gå på Børsen.

”Jeg er en nørd, der elsker teknologi, men jeg er mere drevet af problemet. Derfor er jeg optaget af slutbrugeren og værdiskabelsen. Det kunne fx være: Hvordan muliggør vi partnerskaber mellem virksomheder i Danmark og Kina? Eller hvordan professionaliserer, strømliner og implementerer vi product leadership i en mindre tech-virksomhed, så den kan børsnoteres på Nasdaq?,” siger Allan Lykke Christensen med henvisning til sin nu tidligere arbejdsgiver Impero, hvor han var CTO. Impero leverer en SaaS-platform til risikostyring hos virksomheder som VW-koncernen, Novo Holding og Maersk.

Skal bidrage til transformation
Allan Lykke Christensen havde første arbejdsdag i Bankdata 1. marts 2024 og overtager efter Kenneth Fiil, som ved årsskiftet blev udnævnt til CTO i Bankdata.

”Hurtigt fandt jeg ud af, at der har været en ganske voldsom transformation over de seneste 5-8 år – uden at det er gået ud over kulturen og identiteten. Der sker virkelig noget i Bankdata. Jeg havde gode snakke med Bankdatas ledelse, og det stod klart for mig, at jeg skulle være en del af den rejse, Bankdata er på. Ledelsen brænder virkelig for at skabe en helt fantastisk teknologivirksomhed.”

45-årige Allan Lykke Christensen bor i Skovby mellem Silkeborg og Aarhus. Han er gift med Sau, som har både Kenya og Uganda i blodet. De mødte hinanden, mens Allan Lykke Christensen arbejdede i området. Sammen har de en dreng på 16 og en pige på 13 år.

Bankdata er en teknologivirksomhed, som bygger digitale produkter, platforme og infrastruktur for otte danske pengeinstitutter. Virksomheden leverer betalingsløsninger, rådgiversystemer og kundekanaler, som håndterer 86 millioner transaktioner og besøges mere end én million gange i døgnet. Virksomheden har godt 900 medarbejdere på sine kontorer i Aarhus, Silkeborg og Fredericia.