International profil bliver Vice President i Card & Payments

Vitalijus Lykovas kommer med bred international ledelseserfaring fra betalingsområdet i storbankerne Swedbank og Luminor Bank.

Vitalijus Lykovas DSC00415
Den store mission for Vitalijus Lykovas er arbejdet med at modernisere Bankdatas betalingsløsninger.

1. juli 2023 får litauiske Vitalijus Lykovas ansvaret for Card & Payments i Bankdata. Han kommer til Bankdata med mere end 10 års international ledelseserfaring fra den finansielle verden.  

"Kort og betalinger er selve hjertet i vores forretning, og vi søgte en kandidat, der besad stærke teknologiske lederegenskaber kombineret med dybdegående ekspertise inden for betalingsområdet. Det har vi fundet i Vitalijus," siger Martin Stampe, Senior Vice President for Digital Banking.

Dyb erfaring med organisationskultur
Gennem en årrække har Vitalijus Lykovas haft forskellige ledende stillinger med ansvaret for omtrent 100 medarbejdere på tværs af Sverige, Estland, Letland, Litauen og Finland. Han har primært gjort karriere hos svenske Swedbank inden for låneområdet, betalinger og kanalintegrationer.

I 2020 skiftede han til den baltiske bank Luminor Bank, hvor han har været Head of Corporate Product Development. Banken blev skabt, da norske DNB og finske Nordea forlod Baltikum. Medarbejderne herfra samt en stor del af medarbejdere fra Swedbank udgør Luminor, som i dag er den tredjestørste bank i Baltikum med ca. 3.000 medarbejdere.

”Forestil dig en organisation, som består af medarbejdere fra tre vidt forskellige kulturer, som skal opbygge en helt ny bank. Det var en vildt spændende kulturel opgave,” siger Vitalijus Lykovas. 

På vej mod europæisk integration
Den helt store mission for Vitalijus Lykovas er arbejdet med at modernisere Bankdatas betalingsløsninger. Et initiativ der blandet andet indebærer integration til Den Europæiske Centralbank, ECB, efter det nu skrinlagte nordiske betalingsprojekt, P27 Nordic Payments.

”Bankdata vil modernisere arkitekturen og tech-stakken i kernesystemerne på betalingsområdet. Det er en stor teknisk opgave, men den kan vi trods alt definere og lægge i en proces. For mig ligger det interessante og det mest udfordrende i alt det, vi ikke kan definere. Menneskene, organisationen, kulturen. Det er der, magien kommer til at være,” siger Vitalijus Lykovas.

Fra Vilnius til Aarhus 
Over sommeren flytter Vitalijus med sin kone og tre børn fra Litauens hovedstad til Aarhus i Danmark.

”Det er da frygtindgydende at flytte til et nyt land, men vi har prøvet det før. Jeg ser nysgerrighed som en vigtig værdi, og jeg tror på, at jo mere familiære rammer vi er i, jo mindre nysgerrige er vi. Der vil være øjeblikke, hvor både jeg, min kone og børn er pressede, men det giver os læringsmuligheder, og det gør os mere robuste."

Bankdata er en af Danmarks største it-virksomheder med ca. 900 medarbejdere og en omsætning på 1,8 mia. kroner. Bankdata har kontor i IT-byen i Aarhus samt Silkeborg og Fredericia. Bankdatas løsninger bruges hver dag af 1,6 mio. danskere og små 200.000 erhvervsdrivende.

Kontakt
Presseansvarlig i Bankdata, Jens Refsgaard
+45 29898486
[email protected]