Nye karriereveje: Bankdata forfremmer udviklere til ledere efter organisationsændring

I marts gennemførte Bankdata en større organisationsændring, som har gjort det lettere for softwareudviklere at prøve sig af som leder. Finansforbundet har talt med to medarbejdere, som tog springet.

Finansforbundet Karriereveje
Scrum Master Ditte Mølgård Heide-Jørgensen og it-udvikleren Jacob Alexander Levin er blevet ledere.

I marts forfremmede Bankdata 20 medarbejdere til at blive ledere for hvert deres udviklingsteam. To af dem er tidligere Scrum Master Ditte Mølgård Heide-Jørgensen og it-udvikleren Jacob Alexander Levin. Forfremmelserne udløb af en større organisationsændring, som indebar, at Bankdata nedlagde alle afdelinger og gik over til en teambaseret organisation.

Det har gjort ledelsesansvaret mindre, og dermed er det blevet lettere at teste sine evner som leder. Det fortæller de to Bankdata-medarbejdere til Finansforbundet. Her kan du læse, hvad Ditte og Jacob har lært siden skiftet, hvad der har været svært, og ikke mindst hvad deres kolleger har sagt til deres nye rolle.

Fra kollega til leder: Ditte og Jacob blev forfremmet efter stor omvæltning hos Bankdata (finansforbundet.dk)

Bankdata er en teknologivirksomhed, som bygger digitale produkter, platforme og infrastruktur for otte danske pengeinstitutter. Virksomheden leverer betalingsløsninger, rådgiversystemer og kundekanaler, som håndterer 86 millioner transaktioner og besøges mere end én million gange i døgnet. Virksomheden har godt 900 medarbejdere på sine kontorer i Aarhus, Silkeborg og Fredericia. Læs mere om Bankdata her.