Organisationsændring: Bankdata optimerer udvikleroplevelsen og styrker evnen til at levere stærke digitale produkter

I en ny stor organisationsændring i Bankdata oprettes ny CTO-rolle, mens teknologivirksomhedens driftsorganisation justerer ansvarsområde og får ny leder.

Esben Kolind Laustrup 30

1. januar 2024 gennemfører Bankdata en større organisationsændring. Det er anden gang på under 12 måneder, at teknologivirksomheden ændrer på organisationsdiagrammet. Denne gang får Bankdata en ny COO samt en helt ny forretningsenhed med fokus på platformsvalg, nye teknologier og udvikleroplevelsen – også kendt som developer experience, eller blot DevEx.

Det skal i sidste ende give udviklerne bedre arbejdsbetingelser, så de kan bygge flere digitale produkter med højere kvalitet til medlemmerne i Bankdata, der tæller otte danske pengeinstitutter, fx Sydbank og Jyske Bank.

”Kort fortalt skal det være nemt at være udvikler i Bankdata. Det indebærer, at udviklerne i Bankdata har en effektiv, friktionsløs arbejdsdag, hvor de kan bruge alle deres kognitive kræfter på at bygge digitale produkter i stedet for alt det udenom. Vi har gennem flere år arbejdet på at gøre udvikleroplevelsen bedre, herunder flytte os til nye teknologier. Og nu sætter vi ekstra turbo på med et nyt forretningsområde, som får det som sin primære opgave samt en plads om bordet i Bankdatas øverste ledelsesorgan,” siger Esben Kolind Laustrup, CEO i Bankdata.

CTO hentet internt
Det nye område udgøres af 125 medarbejdere og får titlen Technology & Developer Enablement, og områdets øverste leder bliver Chief Technology Officer som får en plads i Bankdatas øverste ledelse.

Bankdata har hentet CTO’en internt. Kenneth Fiil er udpeget som øverste leder for agendaen. Kenneth Fiil havde en lignende stilling hos Lunar Bank, inden han skiftede til Bankdata tidligere i 2023.

”Kenneth Fiil er stærk på teknologiagendaen, og han har allerede vist sit værd som leder, siden han kom til. Samtidig får området tilført nogle af vores allerdygtigste engineers, som har arbejdet med developer experience de seneste år,” siger Esben Kolind Laustrup.

Ny COO skal fjerne friktion og øge automatisering
Samtidig med den nye CTO udpeger Bankdata også en ny COO. Esben Viskum overtager rollen efter Bo Florin, som fratræder af personlige årsager. Esben Viskum har været en del af Bankdata siden foråret, hvor han kom til fra LEGO. Siden har han haft ansvaret for driften af Bankdatas kritiske banksystemer.

”Jeg har stor respekt for Bos arbejde og ikke mindst for, at han har truffet en svær beslutning. Heldigvis for Bankdata har Bo sørget for den naturlige afløser. Esben Viskum har allerede leveret en række flotte resultater, og han bidrager med de rigtige kompetencer til vores øverste ledelse,” siger Esben Kolind Laustrup.

COO-området udvider samtidig sit fokus og ansvarsområde. Herunder får forretningsenheden det fulde ansvar for infrastruktur-platforme og skal fjerne friktion og øge graden af automatisering. 

Bankdata er en teknologivirksomhed, som bygger digitale produkter, platforme og infrastruktur for otte danske pengeinstitutter. Virksomheden leverer betalingsløsninger, rådgiversystemer og kundekanaler, som håndterer 86 millioner transaktioner og besøges mere end én million gange i døgnet. Virksomheden har godt 900 medarbejdere på sine kontorer i Aarhus, Silkeborg og Fredericia. Læs mere om Bankdata her.