Rambøll: Kun få er så langt med agil som Bankdata

Rambøll vurderer, at Bankdata er forrest i bussen, når det gælder agil modenhed. Det fremgår i juni-udgaven af Ingeniøren.

Ramboll Artikel 2
For nyligt bragte Ingeniøren flere artikler om Bankdata og agile udviklingsprincipper.

Ifølge mediet Ingeniøren er Bankdata langt på den agile rejse. I januar sagde Bankdata farvel til Scrum Master-titlen som fuldtidsstilling, men det er ikke et udtryk for en tilbagerulning af de agile principper. Tværtimod. Det vurderer Steen Christensen, som er direktør for Rambøll Management Consulting. 

I Ingeniøren vurderer han, at organisationsændring er et udtryk for, at "Bankdata har en højere en normal modenhed med agile processer". Steen Christensen anslår desuden, at:

”Med tanke på Bankdata kan man sige, at når en organisation har arbejdet længe på en struktureret måde, og de agile processer er begyndt at blive institutionaliserede, bliver der med tiden et mindre behov for en aktiv dag-til-dag-styring," skriver Ingeniøren.

Han forklarer videre, at en af rollerne for en scrum-master er at sikre, at organisationen og processerne fortsat har fokus på det, der er vigtigt, når man arbejder agilt.

Agile principper er blevet hverdag
Det er nu otte år siden, at Bankdata tog det første skridt mod at udvikle IT efter agile principper. Dengang hentede Bankdata Christian Wiese til Fredericia, hvor IT-virksomhedens hovedkvarter ligger. Til Ingeniøren fortæller Christian Wiese om, hvordan de agile principper er blevet en del af hverdagen.

”Vi satte gang i et transformationsprogram, som havde som formål at opdele hele vores organisation i selvstyrende hold med tilhørende Scrum-Mastere,” siger Christian Wiese, der i dag er Senior Vice President for Capital Market & Business Development.

”Det virker simpelt på overfladen, men det er det ikke. Der er mange dynamikker omkring, hvordan man arbejder med agil, flow-teori, selvorganiserende teams – der er rigtig mange lag på det løg, der hedder agil udvikling,” udtaler han.

Hele artiklen kan læses her (kræver login).