SheLeadsTech og Bankdata inspirerer unge kvinder til en fremtid inden for tech

Bankdata har et erklæret mål om at få flere kvinder i IT. Nu træder tech-virksomheden ind i programmet SheLeadsTech.

Sheleadstech 4 Web

Bankdata og SheLeadsTech har indledt et frugtbart samarbejde, der skal inspirere unge kvinder til at overveje en karriere inden for teknologi.

"Samarbejdet betyder, at vi løfter et samfundsansvar og inspirerer især unge kvinder til at vælge en tech-uddannelse," siger Mette Marie Buhl, Senior Vice President for HR, Kommunikation og Strategi hos Bankdata.

Bankdata afholdt for nylig det første arrangement i serien "Women in Financial Tech," i samarbejde med SheLeadsTech. Eventet tiltrak 60 deltagere fra gymnasier, erhvervsskoler og virksomheder. Her delte fire kvindelige medarbejdere fra Bankdata deres personlige karrierehistorier og erfaringer inden for finansiel teknologi.

Deltagere i panelet:
• Gitte Friis Kaalund, Vice President, Loan & Financing
• Mai-Britt Boesen Thomsen, Senior Manager, Financial Reporting
• Lærke Niclasen, Software Developer, Mortgage Agreement
• Kristina Blach Nielsen, Director, HR

Begejstrede elever
"Jeg synes, det var fedt at vide, at der kan være mange veje ind i finansiel tech. Især da de fire kvinder i panelet fortalte deres vidt forskellige historier og den måde, deres karrierer har ført dem til Bankdata på," siger Vigga, en gymnasieelev, der deltog i eventet.

Lea, en anden gymnasieelev, tilføjer: "Der er så mange muligheder, som vi unge kan vælge i dag, og det kan være enormt uoverskueligt. Derfor er det godt at få overblik over, hvad jeg kan blive til, hvis jeg vælger en tech-uddannelse engang."

Stor mangel på teknologisk arbejdskraft
Ifølge eksperter vil danske virksomheder mangle op til 22.000 kandidater inden for ingeniør-, IT- og scienceområdet i 2030. Bankdata har derfor indledt flere samarbejder, herunder med SheLeadsTech, for at udbrede kendskabet til tech-karrieremuligheder for kvinder.

Bankdata og SheLeadsTech planlægger flere events og initiativer, der skal styrke det teknologiske dannelsesniveau og motivere flere unge til at vælge en uddannelse inden for teknologi og science.

Bankdata er en teknologivirksomhed, som bygger digitale produkter, platforme og infrastruktur for otte danske pengeinstitutter. Virksomheden leverer betalingsløsninger, rådgiversystemer og kundekanaler, som håndterer 86 millioner transaktioner og besøges mere end én million gange i døgnet. Virksomheden har godt 900 medarbejdere på sine kontorer i Aarhus, Silkeborg og Fredericia. Læs mere om Bankdata her.

SheLeadsTech-programmet er initieret af it-sikkerhedsorganisationen ISACA. Organisationens formål er at inspirere kvinder til at give it-branchen en chance. Man forsøger med events at vise, hvor mangfoldigt og fascinerende arbejdet med IT er, ved at invitere kvindelige rollemodeller til at dele deres erfaringer.