Årsrapport: Bankdata byggede IT for 1,8 milliarder i 2022

Bankdata årsregnskab viser, at it-huset for fjerde år i streg hentede et to-cifret millionbeløb i vedvarende besparelser. Samtidig rundede man medarbejder nummer 900.

Arkitektur Silkeborg 18.01.14 V006red

Bankdatas omsætning vokser en smule fra 1,7 mia. kroner i 2021 til 1,8 milliarder i 2022. Det viser årsregnskabet fra it-huset, som bygger og drifter IT for otte danske pengeinstitutter. Som kundeejet forening er Bankdatas omsætning lig med medlemmernes udgifter. Derfor skal Bankdata ikke genere overskud og gerne holde omsætningen i ro. CEO i Bankdata, Esben Kolind Laustrup, er derfor godt tilfreds med regnskabet, som også viser et resultat på godt 12 millioner kroner.  

”Vores vigtigste opgave er at levere digital konkurrencekraft til vores medlemsbanker. Det gør vi ved at bygge IT, der kan vinde markedsandele, effektivisere bankernes drift og samtidig holde deres omkostninger nede. Det lykkes vi med, og det er medarbejdernes fortjeneste."

Esben Kolind Laustrup, CEO i Bankdata.

”Ligesom resten af samfundet mærker vi også inflationen – hos os i kraft af stigende priser på el, soft- og hardware. Men vi er i kontrol med udgifterne til vores underleverandører, og samtidig er vi lykkedes med at udskifte eksterne konsulenter med faste medarbejdere,” siger Esben Kolind Laustrup.

Fjerde år med to-cifret millionbesparelse
I 2022 nåede Bankdata desuden et skarpt hjørne på ét af foreningens strategiske mål, som er at flytte 200 millioner kroner fra drift til udvikling. For fjerde år i streg hentede it-huset et to-cifret millionbeløb og når dermed samlet 124 millioner kroner i varige, årlige besparelser, som i stedet kan bruges på at omsætte medlemmernes forretningsbehov til it-løsninger.

”Det mål har vi nået, fordi vores medarbejdere er dygtige til at bygge omkostningseffektiv IT, der både i udvikling og drift er optimeret til at levere forretningsværdi på den mest effektive måde.”

”Besparelserne hentes mange steder. Fx har vi effektiviseret optimeringsprocesser og et andet eksempel er, at vi har effektiviseret den praksis, som pengeinstitutterne bruger til at sende SMS’er til deres kunder. Begge eksempler har barberet flere millioner af driftsbudgettet,” udtaler Esben Kolind Laustrup.

Runder 900 kolleger
I 2022 fortsatte Bankdata medarbejdervæksten og rundede medarbejder nummer 900.

”Vores vækst giver os en opgave. Vi skal have et særligt fokus på, at vores udviklere kan arbejde effektivt, både i forhold til platforme og værktøjer og i forhold til vores samarbejde internt og med verden omkring os. Derudover skal vi værne om vores værdier og kultur, som er afgørende for vores evne til at tiltrække nye kolleger,” påpeger Esben Kolind Laustrup.

2022 bød også på et sidste farvel til Bankdatas indiske operation, som nu er afviklet.

”Det var en svær beslutning, men som forventet er alle kommet videre til nye jobs. Samtidig lykkedes det vores danske kolleger at gribe opgaverne uden nævneværdige udfald.”

 

Bankdatas årsrapport 2022

 

Bankdata er en af Danmarks største it-virksomheder. Bankdata har kontor i IT-byen i Aarhus samt Silkeborg og Fredericia. Bankdatas løsninger bruges hver dag af 1,6 mio. danskere og små 200.000 erhvervsdrivende. Bankdata er ejet af otte danske pengeinstitutter; Jyske Bank, Sydbank, Ringkjøbing Landbobank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Skjern Bank, Djurslands bank, Nordfyns Bank og Kreditbanken.